Tereza Urbánková společně s Denisou Kotzurovou opouštějí Malmö. Foto: Malmö FBC Tereza Urbánková v barvách Malmö Foto: Malmö FBC
17. 3. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Zug čeká pikantní semifinále s Klotenem, ve druhé sérii čeká bitva. Malmö hraje o účast v play off

 



Ve Finsku již SB-Pro Lenky Novotné ukončilo sezónu, ta ale vrcholí ve Švýcarsku a konec základní části je na programu také ve Švédsku. Z českého pohledu je nejzajímavější boj Malmö o play off, ve švýcarském semifinále se pak proti sobě postaví Kloten-Dietlikon se Zugem.

Malmö se v minulém kole dočkalo pomoci od Endre, které porazilo Lund 4:2 a rázem tak poměrně výrazně zamíchalo kartami ohledně posledního postupového místa: Lund má nyní na osmém místě 30 bodů, ale čeká jej venkovní duel ve čtvrtém Falunu, zato Malmö se doma utká s jedenáctou Nackou Wallenstam, která již má jistý sestup. Bodová ztráta by tak nemusela být neřešitelná pro tým, ve kterém nastupují Tereza Urbánková s Kristýnou Lechnerovou.

K pikantní bitvě dojde ve Švýcarsku, kde se Kloten-Dietlikon postaví Zugu. Proti své bývalé organizaci se tak postaví trenérka Zugu Natálie Martináková. Ve druhé sérii dojde na přímý český souboj mezi Churem, za který nastupují Martina Řepková s Eliškou Trojánkovou a Zollbrückem, za který naopak hrají Lucie Řezáčová s Nikol Pekárkovou.

Pro SB-Pro již skončila sezóna a přestávka čeká také na Lenku Novotnou. Ta totiž v týdnu na sociálních sítích oficiálně oznámila zranění kolene, které ji na několik měsíců vyřadí ze hry. Kde bude její kariéra pokračovat zatím není známo.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*