Hana Koníčková v dresu Red Ants. Foto: Swiss Unihockey Hana Koníčková v dresu Red Ants. Foto: Swiss Unihockey
17. 3. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Majitelka největšího počtu reprezentačních startů Hana Koníčková ukončila kariéru

 



Dlouholetá česká reprezentantka a majitelka největšího počtu startů za národní tým žen Hana Koníčková ukončila ve 31 letech kariéru. Poslední tři sezóny odehrála v dresu Red Ants Rychenberg Wintherthur, se kterým letos skončila ve čtvrtfinále Lidl Unihockey Prime League Women. Kluby, ve kterých působila, připomněly její kariéru na sociálních sítích.

Ve své kariéře působila ve třech elitních soutěžích, kromě české také ve Švýcarsku a ve Finsku, kde získala při ročním angažmá titul s NST. Ačkoliv na klubové scéně byla spjata především s Libercem, český ligový primát získala při ročním působení ve Vítkovicích. Superfinále se tehdy v ročníku 2017/2018 hrálo premiérově v OSTRAVAR Aréně a Koníčková jej rozhodla vítěznou brankou v prodloužení. Stříbro na Champions Cupu, hraném opět v Ostravě, získala při ročním angažmá v týmu Kloten-Dietlikon Jets.

Dlouhá léta patřila ke klíčovým hráčkám české ženské reprezentace, ve které odehrála 135 utkání, což je vůbec nejvíce. Nastoupila na šesti světových šampionátech žen, dvakrát si zahrála na šampionátu juniorek. Největšího úspěchu dosáhla v roce 2011, kdy český ženský tým získal dosud jediný cenný kov: bronzové medaile. O rok dříve si na krk pověsila také juniorský bronz, který získala na šampionátu v Olomouci.

Ve florbalovém prostředí by navíc chtěla zůstat aktivní, dost možná i přímo na hřišti „Plány mám, i když dlouhodobě plánovat jsem přestala. Jsou nějaké možnosti, jak zůstat u florbalu a uvidím, pro co se rozhodnu, ale není to teď aktuální. Jsou i z hráčské pozice. Mohu si tu ve Švýcarsku vyzkoušet hru tři na tři na malém hřišti. Myslím si ale, že to bude na jiné pozici. Čas však ukáže, jaké místo pro mě bude vhodné a těším se na to. Uvidíme, jak se bude cítit moje tělo, zda nezkusím i jiné sporty. Neznamená to, že když končím s florbalem, že zůstanu doma sedět na gauči. Zůstanu aktivní celý život,“ uvedla v rozhovoru pro Český florbal.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*