Jakub Boček věří v návrat na Dubinu. Foto: Black Angels Jakub Boček věří v návrat na Dubinu. Foto: Black Angels
18. 3. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pracujeme na tom, abychom udrželi tempo celé utkání, říká před odvetami Jakub Boček

 



Série mezi Vítkovicemi a BLACK ANGELS nabídla velmi zajímavý průběh obou zápasů, ve kterých pražský tým vždy vedl, ale ve třetí třetině náskok ztratil. Vědom si toho je také útočník týmu Jakub Boček, který říká, že na zlepšení jeho tým pracuje a věří, že vrátí sérii na Dubinu.

BLACK ANGELS předvedli výrazné zlepšení oproti zápasům s Vítkovicemi v základní části. „S oběma zápasy jsme spokojeni a jsou pro nás velkým krokem vpřed oproti základní části. Snažili jsme se připravit na soupeře co nejlépe a věděli jsme, že se musíme vylepšit zejména v obraně,“ popisuje útočník ANGELS Jakub Boček.

V obou zápasech pražský tým vsadil na poctivou obranu a čekání na brejkové situace. „Hra na brejky se nám dařila dobře a byli jsme příjemně překvapeni, kolik jsme jich nakonec měli k dispozici. Bohužel jsme v obou zápasech v poslední třetině ztratili náskok a nedokázali jsme držet tempo zápasu celých šedesát minut. Pracujeme na tom a snažíme se zlepšit náš výkon v celém průběhu zápasu,“ plánuje před odvetami v Lounech a Kbelích.

Oba duely na Dubině totiž ve třetí třetině ztratil, byť v obou vedl. „Je důležité mít motivaci a chtít vyhrát, ale myslím si, že nešlo pouze o nastavení hlavy. Soupeři se v poslední třetině podařilo zlepšit svou hru a nám se naopak snížila koncentrace a odhodlání,“ vrací se k porážkám.

Mezi prvním a druhým utkáním byla znatelná změna taktiky. „Ano, mezi prvním a druhým utkáním jsme se rozhodli více se soustředit na práci s míčkem a věnovat mu větší pozornost. Byl to taktický pokyn, abychom mohli lépe kontrolovat průběh hry a zlepšit vlastní výkon,“ potvrzuje Boček.

Recept na zlepšení ale našel. „Je nutné zlepšit naši kondici a hru v závěrečných fázích utkání, abychom byli schopni udržet vedení až do konce zápasu a mohli předvést plný výkon a úspěšně zakončit zbývající zápasy,“ nabízí svůj pohled.

Před odvetným víkendem má sebevědomí. „Věříme, že se nám podaří sérii vrátit minimálně na Dubinu a třetí zápas bude skutečně klíčový. Prostředí v Lounech nám může určitě pomoci a budeme se snažit ho využít co nejlépe,“ uzavírá Jakub Boček.

 

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*