Dominika Buczek bude nově hrát za Kalmarsund. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Dominika Buczek bude nově hrát za Kalmarsund. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
23. 3. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (10) KOMENTÁŘŮ

Dominika Buczek odejde do SSL, bude hrát za Kalmarsund

 



Polská útočnice Dominika Buczek odejde z Vítkovic. Přesune se do švédského Kalmarsundu, s nováčkem nejvyšší ženské soutěže, který ve své premiérové sezóně prošel do play off, podepsala smlouvu na dva roky. O přestupu informovaly oba zainteresované kluby, které zatím nezveřejnily podrobnosti. 

Dominika Buczek opustí Vítkovice po pěti letech, z toho čtyři roky působila v Extralize žen. V té má na kontě zatím 101 zápasů, ve kterých nasbírala 265 bodů za 109 branek a 156 asistencí.

Kalmarsund se vé první sezóně v nejvyšší švédské soutěži dostal ze sedmého místa po základní části do play off, ve čtvrtfinále jej čeká souboj s Pixbem. Vítkovice pak čeká semifinále Extraligy žen proti Tatranu Střešovice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Vítky rozprodávají co se dá. Boleslav je toho plná…

    • primitiv napsal:

      naprosto logický krok Buczek, česká liga jí absolutně nemá co nabídnout nebo kam posunout

      • L. napsal:

        Logiku to moc nemá. Kalmarsund je v ženách takový český Jičín kam chodí hráčky na důchod (narozdíl od chlapů, kde to je švédské top). Logiku by měly týmy na jiných úrovních.

        • !!! napsal:

          Vydělal Komačka, prodělal klub

        • SSL napsal:

          Čo to je za nezmysel? Aký Jičín? To, že tam majú skúsenejšie hráčky ako Tschop alebo Sjodin im práve pomohlo sa dostať ako nováčik rovno do playoff. Zároveň Kalmarsund je horúci kandidát získať Hannu Nordstrand, kométu sezóny z Akersbergy A takisto je možné že u nich skončia Molin a Ostlund Visen zo Siriusu.
          Kalmarsund podobne ako Falun má ambíciu mať oba elitné tímy na najvyšších priečkach tabuľky.

          • L napsal:

            Však Žurková, Bachmaierová atd. jsou taky vynikající florbalistky a nejednou dotáhly Jičín do play-off. Jen to berou prostě jinak. A jinak ambice Kalmarsundu v chlapech začíná taky být spíš jen teoretická.

    • Komik napsal:

      Pacák už to taky zveřejnil?

    • ThomasM napsal:

      Michale, a že se tak ptám, co Vítky „rozprodaly“ do Boleslavi? Aktuálně z Vítkovic šel do Bolky jediný Tokoš. Suchánek a Tomašík se vraceli ze zahraničí…

  • henry napsal:

    Možná měla podepsat jenom na rok a pak si polepšit, protože jestli bude disciplinovaná, může ve Švédsku zazářit.

Napsat komentář

*