Lucie Řezáčová zapsala ve druhém semifinále hattrick. Foto: Swiss Unihockey Lucie Řezáčová zapsala ve druhém semifinále hattrick. Foto: Swiss Unihockey
21. 3. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Ve Švýcarsku je založeno na české Superfinále, Malmö se dostalo do play off

 



Švýcarské ženské play off je o jeden týden vepředu, oproti tomu českému, a tak jsou již odehrány úvodní semifinálové zápasy. Zatím je založeno na zajímavé „české“Superfinále, v sériích totiž 2:0 na zápasy vedou celky Zugu a Zöllbrucku. Ve Švédsku se naopak teprve do play off samotného dostalo Malmö.

Ve Švýcarsku se daří Zugu a Zollbrücku. V prvním utkání zvítězil Zug nad Klotenem 7:4, přičemž Denisa Ratajová zapsala dvě branky, o den později přispěla jednou brankou k vítězství 5:4. Veronika Kopecká do série zatím nezasáhla a pokračuje v trendu posledních týdnů, kdy nastupuje za tým U21.

Druhá série mezi Zollbrückem nabízí český souboj, ve kterém zatím za delší konec provazu tahají Lucie Řezáčová s Nikol Pekárkovou. První utkání vyhrály Škorpionky 4:3 po nájezdech, Martina Řepková zapsala branku a asistenci.

O den později byla Martina Řepková jedinou střelkyní Churu, naopak Zollbrück zapsal šest branek, přičemž Lucie Řezáčová zapsala hattrick.

V posledním kole základní části se rozhodlo o osudu Malmö s Terezou Urbánkovou a Kristýnou Lechnerovou. Lund totiž podlehl Falunu 1:2, kdežto Malmö využilo příznivého losu a porazilo sestupující Nacku Wallenstam poměrem 3:2. Přitom ještě do třetí třetiny vstupovalo za stavu 0:2, klíčové se ale ukázaly dva zásahy Simonsson.

Osmé Malmö se tak utká s Thorengruppenem, na druhém místě skončilo Pixbo Elišky Krupnové, které vyzve Kalmarsund, český souboj mezi Nelou Jirákovou a Vanessou Rebeccou Keprtovou nabídne série mezi Rönnby a Endre, česká legie v Täby pak změří síly s Falunem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*