Florbalistky Mladé Boleslavi v Extralize žen končí. Foto: Panthers Praha Florbalistky Mladé Boleslavi v Extralize žen končí. Foto: Panthers Praha
4. 4. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Konec po třech letech. Florbalistky Mladé Boleslaví sestupují do 1. ligy, Panthers čeká baráž

 



Florbalistky Mladé Boleslavi po třech letech skončí v Extralize žen. Rozhodla o tom úterní prohra 4:3 v prodloužení, která přisoudila sérii 2. kola play down poměrem 4:1 pro Panthers Praha. Čtvrtá porážka je o to krutější, že Boleslav v základní hrací době ani jednou neprohrávala.

Série 2. kola play down začala výhrou Panthers 7:5, následně poprvé a naposledy zvítězila Boleslav, a to výsledkem 8:4. Následovaly tři výhry Panthers: 5:3, 5:2 a úterní 4:3 v prodloužení, o které rozhodla Agáta Saffertová.

Hráčka, která se v průběhu ročníku vrátila do Panthers z Chodova, měla v pátém duelu zásadní roli: nejprve utkání, ve kterém Boleslav ani jednou neprohrávala, v čase 58:46 vyrovnala, aby vzápětí na konci páté minuty prodloužení poslala Boleslav do 1. ligy a svůj staronový tým do baráže.

Mladá Boleslav sestupuje zpět do 1. ligy žen po třech sezónách v Extralize, ve které působila od ročníku 2020/2021. Ani jednou se nedostala do play off, v prvním ročníku se zachránila automaticky poté, co soutěže ukončila pandemie viru COVID-19, v minulé sezóně pak v prvním kole play down porazila Židenice.

Jistotu setrvání v Extralize žen nemají zatím ani hráčky Panthers, musí totiž uspět v baráži proti poraženému finalistovi 1. ligy žen.

Její finále bude v letošním ročníku slezsko-moravské. Nastoupí v něm totiž Židenice, které tak stále živí možnost okamžitého návratu do Extraligy žen a Třinec.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*