Pro florbalistky Tatranu a Chodova skončila sezóna v semifinále. Foto: Tatran Střešovice Pro florbalistky Tatranu a Chodova skončila sezóna v semifinále. Foto: Tatran Střešovice
6. 4. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Gól po uplynutí času, bitvy ve Stodole i na Jižním Městě, povstání po těžkém direktu. Tohle semifinále bavilo!

 



Už dlouho nebylo semifinále tak zajímavé. Jistě, v minulé sezóně stála za pozornost jízda za titulem ze strany FBC Ostrava, letos se ale odehrálo úplně jiné semifinále. Obě série, jak mezi Vítkovicemi a Tatranem, tak souboj FBC Ostrava s Chodovem nabídl mnoho, co by nemělo zapadnout a na co se bude vzpomínat.

VÍTKOVICE – TATRAN: První porážka lídra, gól po čase i bitvy na Stodole

První semifinálové utkání nabídlo první porážku Vítkovic v sezóně. Obraz tohoto duelu navíc připomínal děj, který se odehrával před rokem: Vítkovice tehdy padly s FBC Ostrava. Tentokráte ale ukázaly sílu a ve druhém utkání naskočily na vítěznou vlnu, kterou udržely až do konce série.

Přenesly se přes dvě velké bitvy ve střešovické Stodole a postup do Superfinále stvrdily v domácím pátém utkání, které na svou stranu získaly poměrem 2:1. Paradoxem bylo, že jedinou branku Tatranu vstřelila Simona Korbelářová až po uplynutí druhé části, což je z videa zřetelné a přiložené dokumentace patrné.

Rozbor branky Tatranu. Foto: Repro TV COM

Kvalitu série a její příběh by to ale snižovat nemělo.

CHODOV – OSTRAVA: Přesilovkové tornádo i povstání po třetím utkání

Ačkoliv do série vstupoval jako druhý tým základní části Chodov, obecně se více očekávalo od úřadujících mistryň. Potvrdilo se to a FBC postoupilo do finále, za zmínku ale stojí, že to čtyřikrát byla pořádná bitva.

Také třetí a čtvrté utkání napsalo svůj separátní příběh: Chodov se dokázal otřepat ze sobotního těžkého direktu 0:7 a čtvrtý zápas dovedl do nájezdů, kdy na ČPP Aréně rozhodla Denisa Kotzurová.

Florbalistky Chodova tak ukázaly potenciál a potvrdily, že dost možná skutečně budou týmem budoucnosti.

Celá soutěž by se ale měla mít na pozoru před přesilovými hrami FBC. Svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka tuto disciplínu skutečně ovládají.

Po pátých zápasech semifinále je zřejmé, že letošní sezóna vyvrcholí bitvou mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Ostravské týmy tak napíší další kapitolu vzájemného soupeření, docela jistě půjde o bitvu, která se zapíše do kronik.

Uznání se ale zaslouží také padlí semifinalisté: Tatran s Chodovem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*