Otrokovice se po třinácti sezónách loučí s nejvyšší soutěží. Foto: Panthers Otrokovice Otrokovice se po třinácti sezónách loučí s nejvyšší soutěží. Foto: Panthers Otrokovice
7. 4. 2023 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Nájezdová loterie posílá Otrokovice po třinácti sezonách do 1. ligy, na jejich místo útočí BUTCHIS

 



Livesport Superliga se v příštím ročníku nebude hrát v Otrokovicích. Panteři totiž nejvyšší soutěž po třinácti sezonách opouštějí, v pátek padli s Karlovými Vary 3:4 po nájezdech a sérii 2. kola play down tak prohráli poměrem 2:4. Na jejich místo se tlačí BUTCHIS, který ve finále 1. ligy vede 2:0 nad Kladnem a již dnes se naopak může radovat z postupu mezi florbalovou smetánku.

Souboj ve 2. kole play down byl bitvou dvou nejhůře postavených celků základní části. Ta dlouho vypadala jednoznačně, po výhrách 7:4, 5:3 a 2:1 byly Karlovy Vary jeden krok od baráže, Otrokovice se ale dokázaly zmobilizovat a dvěma vítězstvími si držely superligovou naději.

Ta ale v pátek zhasla. Grlický sice poslal Otrokovice do vedení, svůj part ale následně rozehrál Velc, který nastřílel hattrick a Vary tak po čtyřiceti minutách vedly 3:1.

Ve 45. minutě vykřesal naději Sovják, o šest minut později srovnal Grich. V následné přesilové hře dokonce skóroval Martin Ležatka, ale gól nebyl uznán a prodlužovalo se.

Čtvrtá nastavená minuta přinesla faul Halamy, po kterém se vylučovalo, Vary ale přesilovou hru nevyužily, a také proto musely rozhodnout nájezdy. V těch se radovaly Karlovy Vary, které byly úspěšné ze všech čtyř pokusů.

Otrokovicím se stal osudným třináctý ročník mezi elitou. Historickou pro ně naopak byla sezona 2013/2014. Tehdy se nejprve probily do finále Poháru Českého florbalu, kde podlehly Mladé Boleslavi, o pár měsíců později pak postoupily do semifinále nejvyšší soutěže poté, co ve čtvrtfinále senzačně vyřadily Chodov.

Ve druhé sezoně, kterou poznamenala pandemie viru COVID-19, 2020/2021 sice skončily na posledním místě v základní části, ovšem s ohledem na to, že 1. liga mužů se podruhé v řadě nedohrála, tak nezačalo ani play down.

Ani Karlovy Vary nemají jistotu setrání v Livesport Superlize. Po úspěšném druhém kole play down je čeká ještě baráž s poraženým finalistou 1. ligy. V té zatím BUTCHIS vede 2:0 na zápasy nad Kladnem a už v pátek večer může slavit postup do Livesport Superligy.

2. kolo play down Livesport Superligy:

FB Hurrican Karlovy Vary – PSG Panthers Otrokovice 4:3 (1:1, 2:0, 0:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky a nahrávky: 11. Velc (Svatek), 23. Velc (TS), 35. Velc (Nushart), rozh. náj. Navrátil – 6. Grlický (Nehila), 45. Sovják (Grlický), 51. Grich (Grlický).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Ideální: sestupuje tým z Moravy a postupuje tým z Prahy. Tak to má být.

    • Ramirez napsal:

      Pro sport jménem „florbal“ to bohužel dobře není.
      Už vidím jak v ČT 4 bude v atraktivním čase vysíláno třaskavé derby „Bučis vs. Blek Endžls“ a komentátor Zamazal s (povinným) televizním florbalovým expertem bude 99,9% nechápavým divákům vysvětlovat, proč na nejvyšší florbalové úrovni se mezi sebou řeže 7 pražských obvodů.

      • Petr 2 napsal:

        Dobře to jistě z pohledu rozvoje florbalu není, ale je to prostě současná realita v kategorii mužů. Důvody? Dlouhodobě nejkvalitnější mládež v regionu Prahy, široké regionální zázemí, peníze (i když rozdíly mezi pražskými kluby jsou velké) a atraktivita/nabídka hlavního města z pohledu vzdělání či práce hráčů.

        • Michal napsal:

          Taky výrazně menší časové náklady, když polovinu venkovních zápasů místo celodenních cest máte do 15 minut metrem.

          • Petr 2 napsal:

            To máte pravdu, a řekl bych, že to platí především v mládeži.

  • Petr napsal:

    V Otrokovicích to bude chtít velkou změnu.

  • Ivan K. napsal:

    Topkovi jsou hrobnici Otrokovickeho florbalu

Napsat komentář

*