Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Corin Rüttimann bude opět jedním z hlavních lídrů švýcarského týmu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
8. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SUPERPOSILA PRO MARTINÁKOVOU: Do Zugu jde Corin Rüttimann

 



Pořádná přestupová bomba vybuchla ve Švýcarsku. Legendární útočnice Corin Rüttimann totiž poprvé v kariéře bude hrát švýcarskou nejvyšší soutěž za jiný tým než Chur. Své 31. narozeniny oslaví jako hráčka Zugu, stane se tak svěřenkyní Natálie Martinákové, která rovněž v minulých dnech podepsala se Zugem novou smlouvu. V klubu působí také české trio Denisa Ratajová – Ivana Šupáková – Kamila Paloncyová.

Sezóna sice v sobotu pro Zug skončila, když podlehl Klotenu-Dietlikonu 3:4 a v celé sérii tak 2:4, ovšem ještě předtím mohli jeho příznivci slavit: do Zugu totiž míří dlouhodobě nejlepší švýcarská florbalistka, nejproduktivnější (203 bodů) a mající na kontě nejvíce branek (128) v národním týmu žen.

Švýcarskou nejvyšší soutěž nikdy nehrála jinde než v Churu, ve své kariéře ještě dvakrát působila v Endre a jednou v IKSU.

„Jsme velmi hrdí, že se Corin Rüttimann stane součástí našeho týmu. Je to vynikající hráčka, má neuvěřitelný tah na branku a je vzorem pro všechny. Se svými zkušenostmi bude hrát v týmu důležitou roli a pomůže týmu v dosažení stanovených cílů,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident Zugu Pascal Hoorn.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*