Denisa Ferenčíková ukončila kariéru. Foto: Martin Flousek, Český florbal Denisa Ferenčíková ukončila kariéru. Foto: Martin Flousek, Český florbal
21. 4. 2023 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Legenda a symbol zlaté éry Vítkovic se loučí. Denisa Ferenčíková ohlásila konec kariéry

 



Florbalové Vítkovice a vlastně celá česká ženská extraliga budou jiné. Do sezóny 2023/2024 totiž nenastoupí legendární univerzálka Denisa Ferenčíková. Ta totiž v pátek oznámila ukončení kariéry. Loučí se tak jedna z nejrespektovanějších osobností celé soutěže. 

Vítkovice = Denisa Ferenčíková. Toto spojení platilo dlouhé roky, vyjma ročního angažmá ve Finsku, kde oblékala dres SC Classic. V právě skončeném ročníku zaznamenala v Extralize žen milník 500 bodů. Všechny v dresu týmu z Dubiny.

Denisa Ferenčíková je po právu vnímána jako symbol zlaté éry Vítkovic. Právě ona byla první hračkou ze Slovenska, kterou Vítkovice pod vedením trenérů Veleckého, Martiníka a Dudeška angažovaly. Právě Ferenčíková prorazila cestu sestrám Šponiarovým, Ďuríkové, Klapitové nebo Trošková.

Vítkovice nyní opouští ve 31 letech a s bilancí pěti extraligových titulů, byla také členkou týmu Vítkovic, který v roce 2014, jako vůbec první český tým prošel do finále Champions Cupu. Na stejný úspěch navázaly znovu Vítkovice o pět let později. Končí rok a půl poté, co opustila slovenskou ženskou reprezentaci, kde byla uvedena do Klubu legend SZFB.

Z určitého pohledu končí na samém vrcholu. Konec s florbalem zvažovala už loni, nakonec ale přidala ještě jeden rok, ve kterém s Vítkovicemi získala treble: Pohár Českého florbalu, Prezidentský pohár a zlato v Extralize žen.

To se jí nikdy předtím nepovedlo. A už ani nepovede. Ferenčíková totiž končí tak, jak by si přál každý sportovec: úspěchem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Komik napsal:

    Je to paradox. Sice Slovenka, ale symbol českého ženského florbalu a ligy poslední dekádu. Zejména samotný Český florbal by jí měl poslat kytici za to, kam ženskou extraligu posouvala a motivovala k práci generace českých hráček, které nás dnes táhnou.

  • Standa napsal:

    Komentář byl smazán pro porušení pravidel slušné diskuse

  • GK napsal:

    Klobouček

  • Michal napsal:

    Sakra. To jsem nečekal. Ta měla hrát dál a pořád.

  • Víťa napsal:

    Tak to bude slušná rozlučková party na letošním Hornet’s cupu… A to letos hlásí předběžně účast na turnaji i Mates Jendrišák, dříve srdce legendárního Citrus Teamu… 14.-16.7. v Rožnově se už teď těším!

  • Jitka Jelínková napsal:

    Denisko, díky moc za to, co jsi dala florbalu 👍a přeji moc, ať se ti staří lidé na všech frontách dále 👍✌️🥰

  • Jitka Jelínková napsal:

    My staří máme problém s těmi mobily🙄82

Napsat komentář

*