Oona Kauppi rozhodla ženské Superfinále ve Švédsku. Foto: Per Wiklund, perwiklund.se Oona Kauppi rozhodla ženské Superfinále ve Švédsku. Foto: Per Wiklund, perwiklund.se
22. 4. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Krupnová je stříbrná, dvojčata Kauppi zařídila titul Thorengruppenu. Rozhodující gól byl sporný

 



Florbalistky Pixba, za které nastoupila kapitánka české ženské reprezentace Eliška Krupnová, prohrály ve švédském Superfinále s Thorengruppenem a znovu tak získaly stříbrné medaile. Se svým hlavním rivalem prohrály Lišky 3:4 a nenavázaly tak na pohárový triumf. Rozhodující gól Thorengruppenu vyvolal řadu emocí.

Švédské Superfinále nabídlo očekávaný a velmi taktický duel mezi dvěma úhlavními soupeři v rámci této soutěže. Skóre otevřela Oona Kauppi, ve druhé třetině se Pixbo dvakrát dostalo do vedení, ovšem zázračná finská dvojčata Oona a Veera Kauppi dokázala srovnat.

V první polovině třetí třetiny pak dala vítěznou branku znovu Oona Kauppi, ačkoliv branka vyvolala řadu emocí, protože hokejka finské útočnice byla poměrně dost vysoko. Ve švédském Superfinále ale nebylo možné využít například trenérskou výzvu.

Eliška Krupnová s Pixbem tak švédské Superfinále s Thorengruppenem prohrála podruhé v řadě.

Stejný osud potkal minulý týden Lucii Řezáčovou s Nikol Pekárkovou. Jejich Zollbrück podlehl Klotenu-Dietlikonu 2:4. Švýcarskou mistryní se tak naopak stala Veronika Kopecká, ačkoliv ve druhé polovině ročníku nastupovala za tým U21.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*