Florbalistky Třince jsou jednu výhru od Extraligy žen. Foto: Martin Šteglík, FBC Třinec Florbalistky Třince jsou jednu výhru od Extraligy žen. Foto: Martin Šteglík, FBC Třinec
23. 4. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jediná výhra od Extraligy žen. Třinec doma nedostal gól a má mečbol proti Panthers

 



Třinec nemusí být v příští sezóně pouze místo elitního hokeje. Do Extraligy žen se totiž blíží ženy tamního FBC, které doma ve dvou utkáních Baráže o Extraligu žen nedostaly branku a po výhrách 7:0 a 3:0 otočily vývoj série proti Panthers Praha. Rozhodovat se bude během příštího víkendu.

Třinec sestavil zajímavý tým, který je postaven na zkušených hráčkách, které v minulosti již v nejvyšší soutěži působily. Na soupisce tak najdeme Veroniku Třineckou (za svobodna Enenkelovou, pozn. aut.), Pavlu Kajfoszovou (za svobodna Nguyenovou, pozn. aut) nebo Kláru Kociánovou, která se do vrcholového florbalu vrátila po několika letech s Romanou Kieckovou.

Úvodní utkání na svou stranu získal tým Panthers výsledkem 3:2, výjezd do Slezska mu ale vůbec nevyšel. V Třinci totiž neskóroval, naopak X inkasoval a po porážkách 0:7 a 0:4 je krok od sestupu do 1. ligy žen. Neprostupnou hráz postavila brankářka Simona Pytlíková, která o víkendu zapsala 44 zákroků.

Jistotu postupu do Extraligy žen již mají Židenice, které se mezi elitu vrátí po jedné sezóně, sestupuje naopak Mladá Boleslav, která proti Panthers prohrála 2. kolo play down.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*