Florbalistky Třince slaví postup do Extraligy žen. Foto: Martin Šteglík, FBC Třinec Florbalistky Třince slaví postup do Extraligy žen. Foto: Martin Šteglík, FBC Třinec
30. 4. 2023 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Ženy Třince vybojovaly v baráži Extraligu žen! Ve čtvrtém zápase porazily Panthers 6:4

 



Florbalistky Třince si vybojovaly právo účasti v Extralize žen. Poslední krok udělaly v sobotu v Rudné, kde porazily 6:4 Panthers Praha a v celé sérii baráže tak zvítězily 3:1. Ženská nejvyšší soutěž se bude v Třinci hrát vůbec poprvé v historii.

Třinec před sezónou postavil zajímavý a zkušený tým, ve kterém hrály například Veronika Třinecká, Pavla Kajfoszová, Romana Kiecková nebo Klára Kociánová, která se před sezónou vrátila do elitního florbalu po delší přestávce.

Ve finále 1. ligy žen se sice radovaly Židenice, ovšem také Třinec se nakonec Extraligy žen po několika letech v užší špičce druhé nejvyšší soutěže dočkal.

Úvodní utkání baráže šlo jako jediné na konto Panthers, pražský tým vyhrál 3:2, následně ale Třinec dokonale využil systému 1-2-2 a ve dvou domácích zápasech neinkasoval, což znamenalo, že po výhrách 7:0 a 4:0 jel do Rudné s jedním mečbolem.

A ten proměnil. Předvedl skvělý nástup do zápasu, už na začátku deváté minuty vedl 3:0 a otěže zápasu nepustil. Nakonec zvítězil 6:4 a slaví postup do Extraligy žen.

Panthers Praha se naopak s nejvyšší soutěží loučí po osmi sezónách.

Panthers Praha – FBC Intevo Třinec  4:6
branky: 18. Eliška Zubová, 18. Agáta Saffertová, 31. Nikola Křemenáková, 60. Jana Pavlicová – 2. Veronika Třinecká, 6. Zuzana Wojnarová, 9. Romana Kiecková, 27. Romana Kiecková, 33. Adéla Šibrová, 41. Veronika Třinecká; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 57; zásahy brankářů: Tea Mažáryová 20 – Simona Pytlíková 15; po třetinách: 2:3, 1:2, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*