Matěj Pěnička míří do zahraničí. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav Matěj Pěnička míří do zahraničí. Foto: Miloš Moc, Florbal Mladá Boleslav
11. 5. 2023 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Pěnička odchází z Mladé Boleslavi do zahraničí. Splnil jsem si sen, říká

 



Útočník Matěj Pěnička je druhým odcházejícím hráčem z Mladé Boleslavi. Podobně jako Adam Hemerka míří do zahraničí, přičemž jeho nový klub dosud oznámen nebyl. V zákulisí se bere za hotovou věc, že se stane součástí draftu do finské F-Liigy, který se uskuteční příští středu.

Matěj Pěnička je juniorským mistrem světa z roku 2021, titul tedy získal v Brně. Za zahraničním angažmá směřoval dlouhodobě. „Matěj k nám přišel před dvěma lety a už tehdy jsme do naší dohody zakomponovali eventualitu jeho odchodu do zahraničí, což byla dlouhodobě jeho velká motivace. Matěj u nás dosáhl na řadu úspěchů, bohužel jeho roli v týmu ovlivňovaly zdravotní problémy, se kterými se během dvou let průběžně potýkal. Nyní na něj přišla kvalitní zahraniční nabídka, my jsme Matějovi vyhověli a přejeme mu hodně štěstí. Děkujeme za jeho hráčské výkony a za trenérskou činnost, i v ní odvedl dobrou práci,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer boleslavského klubu Tomáš Pacák.

Samotný hráč si v Mladé Boleslavi splnil sen. „Vždycky patřilo mezi mé sny hrát v O2 areně o titul. Díky Bolce za příležitost si tento sen splnit. Za každým velkým vítězstvím je hromada tvrdé práce a společné dřiny, bez ní by to nikdy nešlo. Celkově bych řekl, že jsem v Bolce našel to, za čím jsem do klubu šel – především profesionální kolektiv, který je založený na tvrdé dřině a cestě ke společnému cíli. Chci poděkovat celé organizaci, spoluhráčům a fanouškům. Budu Bolce držet palce v nadcházející sezoně – nejen v lize, ale i v mládežnických kategoriích. S dorostenci jsem zažil jeden z nejsilnějších a nejkrásnějších trenérských momentů,“ uvedl v tiskové zprávě Matěj Pěnička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Musím zatleskat Pacákovi a Pěničkovi za diplomatické sdělení které se jeví pro nezasvěcené jako následek lukrativní nabídky ze zahraničí.

    • Peter napsal:

      A pro zasvěcené je to jak?

      • Fanouš napsal:

        Pro bolku vysvobozeni. Penicka by sahl po cemkoli, hlavne ze ma status hrace v zahranici

        • Tomáš napsal:

          Tak nějak, co jsem slyšel, tak v podstatě jediná možnost pro Matěje, kde hrát v další sezóně. Bolka s ním už nepočítala do další sezóny, to bylo vidět i na nasazování v zápasech a v Čechách nebyl zájem, tak „laso“ od Pazdery se hodilo. Ale třeba to bude pro Matěje zlomový bod, Boleslav herně pro něj zlomovým bodem nebyla. Sice nevím, co bylo za jeho přestupem do MB, ale to nebyl ani z jedné strany ideální tah.

          • Petr 2 napsal:

            Co jiného než ambice. V rané mládeži z Vos do lepšího na Chodov s dalšími šikovnými hráči, pak do Bohemky, která hrála v dorostech i juniorech v té době o tituly a následně v dospělých do MB za stejným cílem. Hráč je to šikovný, měl by se herně chytnout.

          • hudino napsal:

            Mě tedy jako opravdu TOP nepřijde, střílet už v mužích umí každý a netrefit blok se musí umět. Bolka udělala chybu, on taky způsobem jakým odešel z Bohemky, tak uvidíme co z něho „deviant“ ve Finsku dostane 🙂

          • Vojta napsal:

            tak on ani jeho odchod z Chodova nebyl ukázkový…
            TOP byl možná do juniorské kategorii, ale v mužích už to není jenom o střelbě, ale pokud mu tak postaví lajnu ve Finsku, tak třeba to bude fungovat, akorát že tam to bude trochu rychlejší, tak uvidíme….
            jinak jsem se pobavil spojením „deviant ve Finsku :-), vy mu dáváte 🙂

Napsat komentář

*