Šimon Stránský míří do FInska. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec Šimon Stránský míří do FInska. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec
15. 5. 2023 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Další finský export. Do F-Liigy míří Stránský. Hra tam mu bude sedět, říká Kološ

 



Třetí hráč z české nejvyšší soutěže míří do Livesport Superligy. Po středečním draftu do finské F-Liigy bude známo působiště útočníka Liberce Šimona Stránského, jehož odchod oznámil v pondělí Liberec prostřednictvím svého webu.

Adam Hemerka, Matěj Pěnička a nově také Šimon Stránský. O třech českých hráčích už je jasno, že nadcházející sezónu odehrají ve finské nejvyšší soutěži. Stejně jako u dvou dříve oznámených hráčů, také u Šimona Stránského bude jeho nové působiště oznámeno až po draftu do finské nejvyšší soutěže.

„K tomuto kroku asi muselo dojít. Vždy jsem si chtěl zahrát mimo Česko a nyní se mi to splní. Moc děkuji vedení klubu za možnost odejít, i přes podepsanou smlouvu na další dva roky. Děkuji všem spoluhráčům od starších žáků až po muže, budu fandit v nadcházející sezoně na dálku! Na změnu se těším a věřím, že se posunu jak po florbalové, tak i lidské stránce,“ uvedl sám hráč na webu Liberce.

Podle trenéra Petra Kološe vybral Stránský správně a finský styl mu bude sedět. Šimona vnímám jako excelentního hráče a budoucí hvězdu. Myslím si, že má stále v sobě velký potenciál. Jsem rád, že si zvolil právě Finsko, které je pro něho asi nejlepší volba pro rozvoj jeho dovedností a schopností. Hra ve Finsku mu bude svědčit a věřím, že si z této zkušenosti přiveze jen to nejlepší. I po životní stránce to bude pro něho velká změna. Přeju mu hodně štěstí a doufám, že se tady v Liberci ještě spolu potkáme,“ věří Petr Kološ.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*