Eliška Chudá byla oporou Chodova. Foto: Flickr Český florbal
19. 5. 2023 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Rok v Täby, další dva na Chodově. Eliška Chudá bude hlavní ofenzivní silou, plánuje tým

 



Útočnice a česká reprezentantka Eliška Chudá se po roce stráveném ve švédské nejvyšší soutěži plánovaně vrací do řad Chodova. Po roce v Täby se bude od Chudé čekat hodně, sám Chodov ve svém tiskovém prohlášení naznačil, že by se mělo jednat o hlavní ofenzivní sílu týmu.

Eliška Chudá odehrála ve švédské nejvyšší soutěži celkem 27 utkání a zapsala osm kanadských bodů, většímu prosazení zabránilo zranění, které Chudou trápilo delší dobu. Přesto dokázala společně s Karolínou Suchou a gólmankou Lenkou Remešovou přispět k postupu Täby do play off,

Nyní se po roce plánovaně vrací na Chodov. „Návrat po roce domů byl plánovaný, takže není velkým překvapením, že budu opět hájit barvy Chodova. Věřím, že jsem se hráčsky zas o něco posunula a týmu tak mohu příští sezónu co nejvíc pomoci,“ uvádí v tiskové zprávě.

Sportovní manažer a hlavní trenér extraligových žen Ondřej Neuman sympaticky přiznal, že počítá také s dalším působením Chudé v zahraničí, nyní ale podepsala smlouvu na dvě sezóny. „Návrat Elišky byl předběžně naplánován a jsme rádi, že se nyní uskutečňuje. V Täby musela bojovat o lepší pozici vlivem zranění, přesto věříme, že se vrací silnější a rozhodně zase zkušenější. A i když se i prostředí v našem týmu pozměnilo, vnímáme to jako návrat naší spoluhráčky domů a proto věříme, že zvládnutí role důležité a rozdílové hráčky se Elišce povede.

Současně jsme si jistí, že i ona bude stále dál růst a pokud to uchopíme správně, bude Eliška znovu výraznou postavou v celé soutěži. Víme, že se od nás odrazí znovu i na další zahraniční misi v budoucnu a věříme, že společné ambice nám pomohou naplnit její i týmové cíle!” píše se v tiskovém prohlášení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*