Ondřej Němeček v semifinále s Mladou Boleslaví. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Ondřej Němeček v semifinále s Mladou Boleslaví. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
30. 5. 2023 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

ONDŘEJ NĚMEČEK HRÁČEM STORVRETY! Svá nejlepší léta má před sebou, říká klub

 



Megapřestup je hotov! Kapitán Tatranu Střešovice a českého národního týmu Ondřej Němeček je nově hráčem Storvrety, kde bude působit společně s Filipem Langerem. Ve svých čtyřiadvaceti letech míří na své třetí švédské angažmá po Pixbu s Linköpingem.

Reprezentační a klubový kapitán odchází ve chvíli, kdy s Tatranem Střešovice vybojoval první seniorský mistrovský titul, který tak může přidat ke třem juniorským prvenstvím. S Tatranem tak navíc získal kompletní sbírku cenných superligových kovů.

Storvreta bude jeho třetím švédským týmem. Nejprve odehrál šest zápasů za Pixbo v ročníku 2017/2018, následně působil dvě sezóny v Linköpingu s Matějem Jendrišákem.

Nyní se ve Storvretě znovu setká s Filipem Langerem. „Jsme neuvěřitelně šťastní, že se nám podařilo získat špičkového obránce, který patří mezi světovou extratřídu a má svá nejlepší florbalová léta před sebou. ‚Óňa’ se rozhodl hrát v rudém dresu minimálně dva roky. Nejen já, ale i naši fanoušci se těší, až jej uvítáme v IFU Areně,” uvedl na Němečkovu adresu předseda klubu Henrik Ededahl v tiskové zprávě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Carlos napsal:

    Pro Superligu škoda, že jí opouští jedna z největších hvězd, ale Ondra jí přerostl a jeho přestup je jednoznačně správná volba. Ať se daří.

    • Lud3k napsal:

      Nesmysl tahle úvaha. Kdyby si tohle řekl každý dobrý hráč, který je oproti průměru výš, tak naše liga konstantně upadá a nikdy se nevyrovnáme severským zemím. Pracovat by se mělo spíš na podmínkách, co týmy nabízejí, aby pro ty, kdo nechtěj do Bolky, nebyla jediná cesta zahraničí

  • Karel napsal:

    Škoda, Beneš- Němeček mě letos hodně bavili, jak repre, tak v Tatranu. Ví někdo, proč se nepřesouvá ven i Beneš?

    • Lud3k napsal:

      Beneš plánuje zakládat rodinu a Němeček naopak ještě studovat

      • Torpedko napsal:

        To je oficiální důvod, neoficiální je, že ve Švédsku máš prostě nulový sociální život pokud jsi cizinec a neumíš Švédsky a o Benym je teda známo, že se rád chodí bavit. Prostě jiný priority.

        • KarTel napsal:

          Ale houby, Storvreta chtěla i Beneše, ale nezbyl na jeho odkup z Tatranu budget (chtěli za něj ještě víc jak za Nemečka a opravdu to nebyly standardní, florbalové částky), tzn. další kolo příští sezonu

          • Tomáš Krásný napsal:

            Můžete mi prosím tedy osvětlit kolik za něj chtěli a kolik je podle vás standardní florbalová částka? Děkuji 🙂

          • hudino napsal:

            nižší miliony v CZK

          • Jakub L. napsal:

            Tak prvně začněme s konstatováním reality, a to, že standardní florbalová částka je spíše nic a čekání na konec smlouvy. Mezinárodní odkup z platné smlouvy za cokoli nad 300tis. je nesmysl a zasahuje (= negativně ovlivňuje) to už jen do podmínek hráče v budoucím klubu. Florbal není v situaci, že by měly kluby rozpočet na výplaty hráčům a další rozpočet na transfery.. Němeček šel také za řády stovek tisíc a Tatran mu tím spíše provrtal díru do kolene, než že by se dalo mluvit o trojstranně výhodném dealu 😉

          • Tomáš Krásný napsal:

            Svému dvojníjovi děkuji za zajímavý dotaz.

  • KarTel napsal:

    Ondrovi moc gratuluji a držím palce na švédské cestě, pro Tatran škoda

Napsat komentář

*