Martin Beneš je novým vedoucím družstva u reprezentace mužů. Foto: Barbora Reichová, Český florbal
6. 6. 2023 Reprezentace - Muži (4) KOMENTÁŘŮ

Martin Beneš se vrací k reprezentaci, bude vedoucím týmu. S aktivní kariérou ale nekončí

 



Brankář superligové Sparty Martin Beneš se oficiálně vrací k reprezentaci mužů, ve které skončil po světovém šampionátu v minulém roce. Nahrazuje Petra Hlavičku na pozici vedoucího týmu, nekončí ale ani s aktivní kariérou. Nadále tak bude střežit brankoviště pražské Sparty.

Český florbal dnes vydal několik tiskových zpráv, jednou z nich je také „návrat“ Martina Beneše k národnímu týmu mužů. Ten totiž nahradí Petra Hlavičku na pozici týmového vedoucího. „Už jsem měl meeting s Jardou Berkou a nastavili jsme si některé věci. Věřím, že očekávání naplní mou představu o tom, jak by to vše mohlo fungovat a věřím, že to bude obou stranně a stoprocentně fungovat. Těším se na první akci, bude to něco nového,” uvedl Martin Beneš na webu Českého florbalu.

Premiéru v nové funkci již tak trochu absolvoval na turnaji v Hradci Králové, kde se také rozloučil s reprezentačním dresem, národní tým tak vlastně neopustil. A neopustí ani brankoviště Sparty, ačkoliv se o tom spekulovalo. „Ta varianta byla na stole. Po posledním zápase, kdy jsme vypadli ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví ve čtvrtém utkání, tak jsem to bral tak, že to pravděpodobně poslední zápas je, ale poté jsme si v šatně sedli, něco jsme si interně řekli a nechal jsem si to rozležet v hlavě. Komunikoval jsem jak s vedením, tak i s některými hráči a došel jsem k závěru, že se nechci loučit s kariérou porážkou 0:4 ve čtvrtfinále. Motivaci tedy pořád mám velkou a před sebou vrchol, který bych si chtěl ještě jednou zažít,“ řekl k tomu sám Martin Beneš.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Flegmatik napsal:

    Já na brachu, bracha na me. Ruka ruku myje, hezky si to tam ta unie predava. Ještě sehnat někoho do ženský extraligy, zkasirovat pokuty za rozhodčí a jedeme, hura do nový sezóny. Doufám, ze až Benešovi z hotelu napíšou, ze nemaj ke snídani vdolky, tak bude vzteky skákat jak posledních 15 let v brankovišti

  • znalec napsal:

    K smichu a dalsi zbytecnost. Pochopil nekdo, proc tam bude mit job? Krome kamaradsoftu

    • Petr 2 napsal:

      Co je na tom k nechápání? Vystřídá jen Hlavičku, takže kus za kus, žádná funkce navíc. Nebo snad chcete, aby si ubytování, stravu, dopravu a další zabezpečení u repre akcí zajišťovali sami trenéři?

  • ADALBERT napsal:

    lepší u florbalu lidi držet, než se snažit hledat nové a stávající pouštět. Je dobré, když hráči po ukončení kariéry pokračují ve funkcionářských/trenérských nebo jakýchkoli jiných rolích.

Napsat komentář

*