Reprezentace U23 bude mít své pevné místo Foto: Lubomír Skála, Český florbal Reprezentace U23 bude mít své pevné místo Foto: Lubomír Skála, Český florbal
6. 6. 2023 Reprezentace (8) KOMENTÁŘŮ

U23 bude plnohodnotnou reprezentací, v budoucnu s ženskou obdobou. Systémová změna u juniorů

 



Reprezentace mužů do 23 let bude nově plnohodnotným reprezentačním týmem s vlastním realizačním týmem pod vedením hlavního trenéra Jana Pazdery. Reprezentace juniorů se nově přesune do systému práce s talentovanou mládeží. V budoucnu se pak dočkáme také reprezentace U23 v ženské kategorii.

Nejprve byla reprezentace mužů U23 pilotním projektem, nově ale bude plnohodnotnou reprezentací, pod vedením hlavního trenéra Jana Pazdery. Spolu s ním bude u týmu působit Martin Forman, Lukáš Kubinec a Štěpán Kostolány s Barborou Čížkovou.

„Pečlivě jsme zanalyzovali všechna data z posledních let, která se týkají přechodu mládežnických reprezentantů mezi seniory, a rozhodli se pro ucelený strategický krok, jehož součástí je i vytvoření samostatného týmu U23 na úrovni elitních reprezentací,“ uvedla v tiskové zprávě Zuzana Svobodová za Český florbal.

Podle prezidenta Českého florbalu Daniela Nováka by tým U23 měl pomoci k zisku titulu světových šampionů v mužské kategorii. „Věřím, že nejen vytvoření reprezentace do 23 let, ale i další významné kroky, které sportovní úsek podniká, povedou k tomu, abychom byli na mezinárodním poli ještě lepší, než jsme doposud a abychom hráče z mimořádně úspěšných generací, které nás dovedly ke dvěma zlatým medailím, co nejlépe zapracovali do dospělé úrovně, kde je také dlouhodobým cílem titul mistrů světa,“ řekl.

Reprezentace U23 je v plánu také pro ženskou složku, její zavedení se předpokládá nejdříve po světovém šampionátu juniorek v roce 2024, který bude hostit Finsko.

Rámcová změna pak čeká na reprezentaci juniorů. „V rámci reprezentace do 19 let by se mělo jednat o vrchol mládežnického herního rozvoje. V cyklu talentované mládeže do 19 let chceme udržet a prodloužit linku vývoje samotných hráčů. Spojení výběru U19 s talentovanou mládeží nám proto dává smysl. Uvědomujeme si, že jsou to stále mladí hráči, s nimiž je třeba pracovat rozvojově a ne ‚jen výsledkově‘. Vše bude propojeno s principy České cesty. Cílem je rozvíjet konkurenceschopné hráče pro mezinárodní úroveň,“ uvedl manažer hráčského rozvoje a talentované mládeže Jiří Jakoubek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Jak je tam Pazdera, jsem si jisty, jak to cele dopadne = blbe. Proste dalsi marketingova akce

  • Buchal napsal:

    Pazderu nebrat, raději někoho slušného a poctivého!

    • Vojta Bouska napsal:

      Pazdera vs Buchal.
      No radeji bych vzal Pazderu. Podle me poctivy je.
      Poctive s Vami asi vyjebal, kdyz mate potrebu psat anonymne na webovou diskuzi.
      Prijde mi lepsi, kdyz tym je vedeny durazne, nez z kazde nekomfortni situace utikat a spokojit se s prumerem, hlavne at to neboli.
      Podle Vaseho komentare jste tu bolest nikdy nezvladl a zustal proste prumerny a vinite ted lidi okolo sebe. Protoze to nebyla proste jen pohoda.

      • Buchal napsal:

        Nemám ho rád a vidějí to tak všichni z Kladna, kde způsobil svym přístupem paseku v celém klubu. Nebral bych ho, nemá vychování.

  • PJ napsal:

    Na jakých mezinárodních turnajích ten tým bude hrát? Ono bude MS U23?

    • Honza napsal:

      Co jsem si přečetl na finském webu tak 30.8.–3.9. se koná turnaj U23 v Německu za účasti Švédska U23, Švýcarska U23, České republiky U23, Finska U23 a Německa U23 a mužů Německa

  • Komik napsal:

    Top týmy v lize by byly naprosto dementní, kdyby tam své hráče uvolňovaly.

    • Petr 2 napsal:

      Já to vidím spíš na sparing pro dospělou repre a organizovanou aktivitu pro hráče pod čarou pro A tým, čemuž nasvědčuje i nominace několika ročníků 2000.

Napsat komentář

*