Oficiální logo Champions Cupu 2024 Foto: IFF Oficiální logo Champions Cupu 2024 Foto: IFF
8. 6. 2023 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

České týmy se v rámci Champions Cupu postaví švýcarským, rozhodující budou odvety

 



Champions Cup 2024 získal reálné obrysy. Definitivně bylo potvrzeno složení základních čtvrtfinálových dvojic, které odehrají první část dle nového formátu soutěže. Tatran se utká s Könizem, ženy Vítkovic nastoupí proti Zugu, Bohemians vyzvou Wiler a ženy FBC Ostrava změří síly s týmem Kloten-Dietlikon Jets.

Nový formát Champions Cupu přinesl rozdělení čtyř zemí do dvou konferencí, které je platné vlastně pouze pro čtvrtfinále, jelikož v semifinále se dva týmy ze stejné země utkat nemohou. V první konferenci se mezi sebou utkají finské a švédské týmy, v té druhé pak české týmy vyzvou švýcarské.

Systém nasazení je následující: dvojici vždy vytvořil vítěz ligové soutěže jednoho státu a vítěz pohárové soutěže druhého státu. Pokud tým zvítězil v obou soutěžích, je nasazen jako vítěz ligové soutěže, čímž má ve čtvrtfinále právo odvety na domácím hřišti a druhé místo dané země zaujal poražený finalista z ligové soutěže. Takto se na turnaj dostaly florbalistky FBC Ostrava a SC Classic, při výhrách Vítkovic, respektive TPS v obou soutěžích.

Čtvrtfinále a semifinále se budou hrát systémem doma – venku, přičemž za výsledek budou týmům uděleny body. Pokud bude po druhém utkání bodový zisk shodný, bude následovat prodloužení a případně také nájezdy.

V praxi to znamená, že zcela klíčová je odveta. Na rozdíl například od některých českých mládežnických soutěží se totiž nepřenáší skóre, kombinace výhra-prohra z pohledu kteréhokoliv týmu tak automaticky znamená, že odveta půjde minimálně do prodloužení. V podstatě jedinou hmatatelnou výhodou je tak fakt, že při vítězství v prvním zápase stačí vítěznému týmu k postupu do další fáze soutěže remíza v zápase číslo 2.

Přehled čtvrtfinálových dvojic:
Storvreta – Classic
TPS – Falun
Tatran Střešovice – Köniz 
Wiler-Ersigen – Bohemians 

Thorengruppen – Classic (Ž)
TPS – Pixbo (Ž)
Vítkovice – Zug (Ž)
Kloten-Dietlikon – FBC Ostrava (Ž)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Někde jsem četl že bude turnaj FINAL 4. Tady píšete že semifinále bude také doma-venku. Jak to tedy bude?

Napsat komentář

*