Linn Lundstöm se vrhla na trenérskou dráhu. Foto: Magnus Andersson - IBK Dalen
17. 6. 2023 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Návrat legendy: Trojnásobná mistryně světa Linn Lundström bude trénovat muže Dalenu

 



Trojnásobná mistryně světa Linn Lundström hlásí návrat do mateřského Dalenu. Dlouholetá kapitánka a ikona tamních žen, která má za sebou také působení v Pixbu a švýcarském Dietlikonu, nyní se do mateřského klubu vrací jako trenérka mužů. Tým povede společně s Tommym Larssonem.

Mužský tým Dalenu v minulé sezóně sestoupil ze Superligy poté, co se mu vůbec nepovedla druhá polovina základní části a se ziskem devatenácti bodů obsadil předposlední třináctou příčku, znamenající přímý sestup. Za zmínku stojí, že ačkoliv tým nezískal v posledních devíti zápasech ani bod, stále mu scházel jediný bod na dvojici Hagunda – AIK Stockholm.

Za zpětným postupem nyní povede tým trenérská dvojice Tommy Larsson – Linn Lundström. Trojnásobná mistryně světa se do Dalenu, jehož ženy dlouho vedla s kapitánskou páskou, vrací po několika letech, v mezičase stihla také angažmá v Pixbu, Dietlikonu anebo St. Gallenu, kde byla rovněž trenérkou u mužského týmu. Za ženy Dalenu odehrála 12 sezón.

Nyní se vrací do Dalenu. „Jsme přesvědčeni, že Linn bude důležitým kolečkem na naší cestě získat zpět Superligu a vytvořit v ní znovu Dalen jako jeden z elitních týmů,“ uvedl ředitel klubu Urban Karlsson na klubovém webu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*