Slovenský reprezentant Michal Dudovič dopomohl Wileru do finále Czech Open. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Slovenský reprezentant Michal Dudovič dopomohl Wileru do finále Czech Open. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
17. 6. 2023 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Slovenskými florbalisty roku Michal Dudovič s Denisou Ferenčíkovou, oceněni také Gál s Holovkou

 



V prostorách Domu Športu v Bratislavě proběhl druhý ročník Galavečera slovenských florbalových osobností. Florbalisty roku se u našich sousedů stali opět Michal Dudovič a Denisa Ferenčíková. Ocenění se dočkali také trenér Jan Holovka a útočník Ladislav Gál.

Hlavní kategorie celého galavečera přinesly vítězství pro Michala Dudoviče, objektivně nejlepšího slovenského florbalistu současnosti, který již několik let patří k lídrům Wileru-Ersigen, v ženské kategorii pak po loňském vítězství Michaely Šponiarové zvítězila Denisa Ferenčíková. Univerzálka a kapitánka Vítkovic po sezóně ukončila kariéru, stalo se tak dva roky poté, co se rozloučila také se slovenským reprezentačním dresem.

Denisa Ferenčíková s trofejí Flora Florbal. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice

Denisa Ferenčíková s trofejí Flora Florbal. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice

„Každého ocenění, kterého jsem ve své kariéře dosáhla, si velmi vážím, a toto je pro mě ještě o něco hodnotnější, protože jsem se rozhodla ukončit svou kariéru. Velmi děkuji všem, kteří pro mě hlasovali a samozřejmě také mé rodině, příteli, trenérům a spoluhráčkám. Bez nich by to nešlo,“ uvedla Ferenčíková ve videozdravici.

Dudovič si pak cenil především švýcarského titulu. „Stejně jako loni si ocenění velmi vážím. Nyní má trochu jiný náboj, protože je spojeno se ziskem švýcarského titulu. Uznání patří spoluhráčům, bez kterých bych jak na klubové, tak reprezentační úrovni nemohl dosahovat takových výkonů. Děkuji hlavně rodině a blízkým za trvalou podporu,“ řekl slovenský pointmaker.

Ladislav Gál přispěl k výhře nad Polskem třemi body. Foto: Ari Arola

Ladislav Gál přispěl k výhře nad Polskem třemi body. Foto: Ari Arola

Během své kariéry se dostala do „Klubu Legend“, který sdružuje florbalisty, kteří dosáhli na 100 a více reprezentačních startů. Na letošním galavečeru pak do tohoto klubu vstoupil také útočník FBC Ostrava a dlouholetý hráč Livesport Superligy Ladislav Gál.

Jan Holovka a prezident SZFB Martin Kopejko. Foto: Júlia Blažejová

Jan Holovka a prezident SZFB Martin Kopejko. Foto: Júlia Blažejová

Z českého pohledu bylo zajímavé také ocenění pro trenéra roku v rámci mužských týmů. Primát totiž šel na konto Jana Holovky, trenéra mistrovského ŠK 1. FBC Trenčín.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*