Simona Grapena je novou posilou Vítkovic. Foto: IFF Simona Grapena je novou posilou Vítkovic. Foto: IFF
20. 6. 2023 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

První lotyšská hráčka do pole v Extralize žen. Vítkovice přivedly produktivní talent Simonu Grāpēna

 



Českou Extraligu žen bude v poli hrát první Lotyška. Vítkovice totiž po sérii odchodů oznámily také první příchod do svého mistrovského kádru, kterým je dvacetiletá lotyšská útočnice Simona Grāpēna. Ta na Dubinu přichází z finského Koovee, kde byla v minulém ročníku nejproduktivnější hráčkou.

Simona Grāpēna bude první lotyšskou hráčkou v poli, která si zahraje Extraligu žen a naváže tak na působení brankářky Laumy Visnevske, která ve druhé polovině ročníku 2015/2016 rovněž hájila barvy Vítkovic.

Grāpēna je dvojnásobnou účastnící ženského světového šampionátu, Vítkovice ji pak na radaru měly dlouhodobě. „Po odchodu Dominiky Buczek jsme cílili na hráčku s mezinárodními zkušenostmi a takovou kvalitou, aby byla schopna zvládnout Champions Cupu a pomohla nám v něm uspět. Simonu jsme si vyhlédli již před čtyřmi lety. Když letos projevila zájem o přesun do našeho týmu, tak jsem měl radost,“ uvedl v tiskové zprávě oddílu prezident Tomáš Krásný.

Vítkovice podle něj budou mít nadále ty nejvyšší ambice. „Simona je stále mladá a perspektivní hráčka s významnými zkušenostmi z mezinárodního florbalu. Musíme ji samozřejmě pomoci s prvotní aklimatizací. Jakmile se rozkouká, bude velkou posilou pro náš již tak dost silný tým,“ říká.

Grāpēna navíc minimálně nějaký čas nebude jedinou Lotyškou ve Vítkovicích, ty totiž budou v rámci letní přípravy testovat Martu Lību Zameca. „Pokud se ale ukáže, že zprávy, které o Martě máme jsou správné, tak věřím, že s námi zůstane celou sezónu,“ říká Tomáš Krásný.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*