Peter Klapita míří do Švýcarska. Foto: AS Trenčín - florbal Peter Klapita míří do Švýcarska. Foto: AS Trenčín - florbal
22. 6. 2023 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Průkopník Klapita: bývalý superligista bude asistentem trenéra v NLB. Máme tým na postup, říká

 



Slovenský florbalový světoběžník Peter Klapita, známý také z působení v české nejvyšší soutěži, odchází trénovat do Švýcarska. Stane se asistentem hlavního trenéra Jakoba Arvidssona v Obwaldenu. Naváže tak na své hráčské působení ve Švýcarsku.

Peter Klapita ve své kariéře působil v FBC Ostrava, ale také ve Švýcarsku, v rámci AS Trenčín byl pak jedna ruka s dalším známým slovenským florbalistou: Jurajem Matejkou, který působil v Otrokovicích.

Nyní se ale přesouvá do Švýcarska, kde bude asistentem hlavního trenéra Jakoba Arvidssona v týmu Astra Obwalden, který hraje druhou nejvyšší mužskou soutěž a v právě skončené sezóně neuspěl ve snaze o postup do nejvyšší ligy.

„Mou primární úlohou bude pomáhat Jakobovi. Něco jako s Jurom Matejkou v Trenčíně. Prostě spolu budeme tým koučovat, připravovat tréninky, zápasové video rozbory a například připravovat také týdenní kemp,“ vypočítává na webu AS Trenčín.

Arvidsson je navíc hrajícím trenérem, takže na Klapitovi bude ležet herní koučink. „Vím, že Jakob bude chtít mít v průběhu zápasu svůj klid na hru, a tak se o zápasový koučink budu starat já, což je obrovská výzva,“ popisuje Klapita, který by měl dostat na starost také střelbu, hru na útočné polovině a video rozbory.

Rád by se podíval také do nejvyššího švýcarského soutěžního patra. „Pokud se sezóna v AD Astře bude vyvíjet tak, jako ta poslední, tak věřím, že máme vhodný tým na postup do NLA,“ uzavírá třiatřicetiletý florbalista.

Ve Švýcarsku naváže na dlouholeté působení mladší sestry Kataríny, která v Česku oblékala dres Vítkovic a nadcházející sezónou zamířila do Oberlandu. Ten pro změnu koučuje Ela Piotrowska, svého času stěžejní hráčka Liberce.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*