Michaela Mechlová v utkání proti Norsku. Foto: Karolina Sommer, IFF Michaela Mechlová v utkání proti Norsku. Foto: Karolina Sommer, IFF
28. 6. 2023 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Těším se na novou výzvu. Mechlová mění po životní sezóně Tatran za finské SB-Pro, to bere i Kopeckou

 



Obránkyně českého národního týmu Michaela Mechlová míří na své první zahraniční angažmá. Řady Tatranu Střešovice vymění za finské SB-Pro, což ve středu jako první oznámil její dnes již bývalý klub, později se připojila také agentura FAP, která hráčku zastupuje. Ve večerních hodinách pak finský celek oznámil také angažování Veroniky Kopecké. 

Kariéra Michaely Mechlové nabrala v minulé sezóně silně vzestupnou tendenci: při zisku stříbrných medailí na světovém šampionátu juniorek v Katowicích patřila ke klíčovým hráčkám, poté přišla premiéra v ženské reprezentaci, finále domácího poháru s Tatranem a extraligové semifinále.

Nyní přichází další milník v podobě zahraničního angažmá ve Finsku. „Po sedmi letech opouštím Tatran, všem chci poděkovat za to, co pro mě Ti lidé udělali, budou mi chybět. Jsem moc ráda za tuhle možnost, těším se na novou výzvu,“ uvedla sama florbalistka ke svému přestupu do Skandinávie.

V úterý večer navíc SB-Pro oznámilo také příchod Veroniky Kopecké. Útočnici, která minulou sezónu odehrála v celku Kloten-Dietlikon Jets představil v příspěvku na Instagramu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    To ty české hráčky nemají na víc nebo co? Proč pořád chodí do podřadných týmů bez ambicí a neskusí opravdu top týmy. Většina jejich mužských protějšků už opravdu jde po ambicích. A v ženách dvě mladé repre obránkyně přestoupí do zoufalých odpadů ve svých soutěžích (Chur, SB-Pro).

  • Tomáš Krásný napsal:

    Pokud tam nejde třeba studovat, je nesmysl jít finska, když můžu hrát v top týmu v Tatranu.

Napsat komentář

*