Ladislav Štancl bude novým šéfem střídačky u juniorské reprezentace. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal Ladislav Štancl bude novým šéfem střídačky u juniorské reprezentace. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal
29. 6. 2023 Reprezentace - Junioři (9) KOMENTÁŘŮ

Juniorskou reprezentaci přebírá Štancl, Klucho zůstává u týmu jako asistent

 



Výměna u kormidla. Českou juniorskou reprezentaci po nedávném světovém šampionátu převezme dosavadní asistent. Matěje Klucha na pozici hlavního trenéra nahradí Ladislav Štancl. Klucho se naopak přesune do role asistenta. Vedle něj budou stejnou funkci nově zastávat Jan Volák a Miroslav Vybíral.

Štancl působil v 1. lize ve Svitavách, od roku 2016 je součástí pardubického klubu, se kterým vyhrál Český pohár. V uplynulém cyklu juniorské reprezentace působil jako Kluchův asistent. Teď si trenéři své role vyměnili. „Je to opravdu veliká výzva a určitě jedna z největších v mém dosavadním sportovním životě. Ruku v ruce s ní jde zodpovědnost. Společně s realizačním týmem a hráči budeme reprezentovat Český florbal na mezinárodní scéně, takže poneseme i velký díl odpovědnosti za výsledky a obraz celého českého florbalu,“ řekl Štancl po jmenování.

K ruce bude mít Jana Voláka, který je šéftrenérem juniorské akademie ve švédské Storvretě, dále nového kouče plzeňských Goril Miroslava Vybírala a Matěje Klucha, dosavadního hlavního trenéra juniorů a od Nového roku rovněž lodivoda Liberce. „Přiznám se, že jsem opravdu rád, že mi na spolupráci kývli právě tito trenéři, protože jsem přesvědčený o tom, že společně vytvoříme vskutku pracovitý realizační tým a dokážeme tu pracovitost přenést i na hráče,“ dodal ke skládání realizačního týmu Štancl.

U týmu zůstávají kromě Klucha i kondiční trenér Simon Šiška, fyzioterapeut Vojtěch Typl a vedoucí týmu Tomáš Faksa. Nováčkem je trenér brankářů Jakub Víšek, který se věnuje gólmanům v Pardubicích.

V rámci nedávno prezentovaného nového formátu organizace reprezentačních týmů vstoupí juniorský výběr do nadcházejícího cyklu pod hlavičkou talentované mládeže. Organizačně tak bude spadat pod manažera hráčského rozvoje a talentované mládeže Jiřího Jakoubka, který bude mít coby garant v rámci Sportovního úseku Českého florbalu zodpovědnost za prezentaci národního týmu.

Výsledkovým cílem bude v nadcházejícím cyklu napravit zklamání z nedávné čtvrté příčky z MS. „Po čtyřech medailových šampionátech a zejména těch dvou zlatých byl poslední výsledek daleko za očekáváním. Proto jsme chtěli práci s U19 dát nový impuls v podobě obměny realizačního týmu. Sázíme na Českou cestu a věříme, že Ladislav Štancl je tou nejlepší volbou, která opět nasměruje juniorskou reprezentaci tam, kde bychom ji chtěli mít,“ okomentoval změnu u juniorů Lukáš Dolejš, předseda Komise vzdělávání Českého florbalu a člen výkonného výboru.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Repre napsal:

    Abysme tolik změn najednou zvládli, minulý cyklus Klucho hlavní a Štancl asistent a teď Štancl hlavní a Klucho asistent 😀

  • Pavel napsal:

    Toto je dobrý výsměch všem klukům, kteří byli v minulém cyklu a budou v tom dalším.
    Necháme u repre realizační tým, který s dobrými hráči taktický po… celé MS, není schopný sáhnout do sestavy, brankáři, který je stejně dobrý jako ten první, dá jednu třetinu a po ms nemáme ani bronz, natož aby obhájili prvenství … Nakonec ani nepřiznají svou chybu.

    Stačí prohodit pozice asistenta a hlavního, on si toho přece nikdo nevšimne.
    Takže další repre cyklus, který díky trenérům nic nepředvede, nepřiveze placku a pak si možná dáme práci najít někoho, kdo by tomu aspoň trochu rozumněl.

    Nehledě na to, že asistenti jako pan Vybíral se také povedli, to už tam může být úplně každý.
    Nemám slov …

  • Petr napsal:

    Děláte si srandu?
    Dejte tam prosím kompetentní trenéry, nebo to dopadne stejně.
    Ano chybami se člověk učí, ale v trenérském prostředí je tlak na výsledek ojedinělý. Tím pádem měl následovat vyhazov.
    Máme snad málo kvalitních trenérů?

    • Tomáš Krásný napsal:

      Potíž je podle mě v tom, že trenéři nejsou. Pokud jsme jako florbal něco pokazili, tak je to neschopnost vygenerovat kvalitní trenéry a osobnosti. Schválně se podívejte do seznamu trenéru s B licencí a pak si řekněte, kolika z nich byste svěřili vedení týmu. Prostě lidi došli a bude asi hůř 🙁

      • Trenér s B licenci napsal:

        B-licence je dobrá akorát tak k tomu, aby se tím mohl daný trenér živit, respektive jej klub může použit na dotovanou pozici… přidaná hodnota nulová

      • Tenor napsal:

        Tak to je bohužel naprosto přesné…. A když nejsou dost dobří trenéři pro reprezentace, tak co teprve mládež a ženský florbal….”Houfy” přemoudřelých mladých “mačů” neschopných skutečně “vést a rozvíjet”, čím vyšší třída, tím hůř….tím víc se cítí “kompetentnější”…Čest výjimkám …..

  • Luky napsal:

    Tak to jsem nepochopil 🙂
    Vybíral ten už to to jenom dokonal ten unijní zmar.

  • Proky napsal:

    Štancl i Vybíral patří k trenérům, kteří vždy hledají chybu někde jinde než u sebe a týmu. Vždy za vše může někdo jiný. Ego, arogance.. Morální vzory na úrovni nula. Jestli tohle má vychovávat mládež..

Napsat komentář

*