Karolína Mezerová v dresu české ženské reprezentace. Foto: Michael Peter, IFF Karolína Mezerová v dresu české ženské reprezentace. Foto: Michael Peter, IFF
30. 6. 2023 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Posila s ročním odkladem? Zraněná Mezerová jde na Chodov. Je to velký krok, říká

 



Florbalistky Chodova mají s trochou smutné nadsázky první posilu pro sezónu 2024/2025. Stala se jí útočnice Karolína Mezerová, která mění v rámci Prahy dres a z Bohemians míří na Jižní Město. Před pár dny ovšem prodělala těžké zranění kolene, které ji do velké části následující sezóny nepustí.

Karolína Mezerová patří mezi největší české florbalové talenty a je jednou z hráček, které se po úspěšném světovém šampionátu v Katowicích probojovaly také do ženské reprezentace.

Nejen například na světový šampionát v Singapuru si ale bude muset nechat zajít chuť, v utkání za juniorky Bohemians se totiž nepříjemně zranila a téměř jistě bude muset vynechat celou následující sezónu.

Přesto zamířila do Chodova. „Je to pro mě velký krok. Potřebovala jsem změnu, abych měla stále větší motivaci na sobě více pracovat, a myslím, že mi toto Chodov nabídne díky konkurenci, která tu je. Těším se na výzvy, které mě tu čekají,“ uvedla samotná hráčka v tiskové zprávě svého nového týmu.

„Je to specifická situace, představovat hráčku, která nemůže hned naskočit – ale máme velkou radost, protože jsme se s Kejt shodli, že nazrál správný čas pro spojení našich cest. Byli a jsme již dlouho přesvědčeni, že Kejt u nás může dozrát ve špičkovou hráčku a zároveň posunout i nás jako tým. To, že do sebe vše zapadlo ve chvíli, kdy je prvním úkolem zotavení po velkém zranění, je prostě součást sportu. Naše ambice se ale nijak nemění a naopak nás společný postoj k této situaci jen utvrdil, že Kejt v týmu chceme. Čas do jejího návratu na hřiště využijeme na maximum – Kejt pozná prostředí, kolektiv i procesy, bude se maximálně kvalitně připravovat, a až naskočí na hřiště bude plnohodnotně adaptována a připravena předvést, proč je její příchod správný a významný krok!“ říká sportovní manažer a trenér chodovských extraligových žen Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kolins napsal:

    Autor při pátku popil a nebo zas hodně požral? První posila a přitom nedávno tomu sám psal o Chudé…ale tak třeba ji bere jako oslabení.

  • Dobrý den,

    měl jsem střídmou večeři s absencí alkoholu, protože se snažím zhubnout, děkuji za optání.

    Článek je koncipovaný tak, že Karolína Mezerová vynechá dost možná celý ročník 2023/2024, Elšika Chudá naopak nastoupí do sezóny 2023/204.

    Děkuji za pochopení.

    S pozdravem
    Bc. Michal Dannhofer / Florbal.cz

  • TomK napsal:

    Nejdřív konec Bočanové, teď přestup Mezerové…to zatím nevypadá pro Bohemku do sezóny moc slibně.

    • Pavel napsal:

      Stejně jako Bočanová čeká nový přírůstek i Pálková… a posily nikde. Jen se obávám, že nemá Bohemka co nabídnout.

      Pozitivní je alespoň to, že přišla brankářka z juniorské repre a konečně se zbaví děsné Frankové, ta pokračuje ve své Tour de ČR, konkrétně do Bulldogs.

  • Radim napsal:

    Mezerova bude v Bohemce jiste chybet, skoda jejiho zraneni, pro chodov znamena zatim jen posilu na stridacce, prejme ji hodne brzke uzdraveni. Myslim, ze na Bohemku prisly nove holky a ze p. Maresova z nich dokaze udelat plnohodnotne hracky extraligy, treba to nebude hned ale vse chce cas. O golmance jsem p Pavle tenrokrat bez O uz probirali, po zapasech s tatranem,

  • Jakub napsal:

    Souhlas, Mezerová bude scházet, jde oto jestli se po zranění dokáže také dostat do formy jakou měla, někdy to není jednoduché. A k Pavlovi tak víme o koho jde je potřeba brát s rezervou, někdy jsou zhrzení lidé nepříjemní🤣

Napsat komentář

*