Lukáš Kříž v brankovišti Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Lukáš Kříž v brankovišti Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
4. 7. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Neváhal jsem ani chvíli Gólman. Kříž mění Tatran za finský EräViikingit

 



Brankář Lukáš Kříž se ve svých 22 letech vydává na první zahraniční angažmá. V následující sezóně bude strážit branku finského týmu EräViikingit, kde se potká s trenérem Janem Pazderou, Šimonem Stránským a Matějem Pěničkou. Sám gólman přiznává, že nad možností přesunu do Finska neváhal ani chvíli.

Gólman Lukáš Kříž podepsal v minulých dnech dvouletý kontrakt s finským týmem EräViikingit. Ten musel vyřešit otázku obsazení brankářského postu, když jeho současný gólman Nemo Sipilä odchází po dokončení studia. A ve Finsku ukázali na Kříže.

„Během jara a na začátku léta jsme poměrně extenzivně mapovali naše možnosti, tým budujeme určitou cestou a chtěli jsme, aby také náš druhý gólman perfektně zapadl do této strategie,“ vysvětluje v tiskové zprávě Olli Lähdesmäki.

„Když začaly první diskuse o možném transferu, tak jsem neváhal ani chvíli. S Tatranem jsme v této chvíli vyhráli nejvyšší soutěž a mým snem bylo vždy angažmá v zahraničí. Nyní je mým cílem ukázat se ve Finsku a v F-Liize. Už se nemohu dočkat, až to v Helsinkách vypukne,“ říká Lukáš Kříž.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*