Jaroslav Berka sází na mix dravého mládí a zkušeností. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal Jaroslav Berka sází na mix dravého mládí a zkušeností. Foto: Matyáš Klápa, Český florbal
5. 7. 2023 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Česká reprezentace mužů odehraje kvalifikaci o šampionát v Polsku, vyzve domácí nebo Rakousko

 



Reprezentace mužů zná jízdní řád kvalifikace o světový šampionát 2024 ve Švédsku. Češi odehrají kvalifikační turnaj v polském Lochówe a utkají se s domácími Poláky, Rakouskem a Maďarskem. Na závěr je navíc čeká souboj proti týmu ze sousední skupiny.

Evropská kvalifikace se odehraje ve třech lokalitách: kromě Polska také v lotyšské Liepaji a slovinské Škofje Loce. Ve hře je celkem 11 místenek, domácí Švédsko má účast jistou.

Čechy čeká ve skupině postupně Maďarsko, Rakousko a domácí Polsko. V neděli 4. února se pak utká o konečné umístění se soupeřem ze druhé skupiny, která se odehraje rovněž v Lochówe.

Tuto druhou skupinu tvoří Slovensko, Norsko, Španělsko a Velká Británie.

V rámci nedělních zápasů se pak mezi sebou utkají týmy na čtvrtých místech obou skupin, a to pouze o jakési pořadí. Následovat budou prakticky kvalifikační „Q“ zápasy mezi druhými a třetími celky jednotlivých skupin. Vítězové těchto zápasů budou mít jistou účast na světovém šampionátu.

V úplně posledním utkání se pak utkají vítězové obou společně hraných skupin. Tito budou mít již před začátkem zápasu jistotu kvalifikace na mistrovství světa.

Ve Slovinsku se odehraje pětičlenná skupina mezi Švýcarskem, Dánskem, domácím výběrem, Belgií a Itálií. První tři týmy po odehrání skupiny budou mít jistotu účasti na mistrovství světa.

Samotný šampionát se následně uskuteční od 7. do 15. prosince 2024 ve švédském Malmö.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Iveta napsal:

    Kdyby autor nepsal nezmysli… z každé skupiny postoupuji prvni dva tímy na MS a žadne utkani mezi 2. a 3. timom neni. A urcite nemá jistotu postupu alespon jeden tim z te posledné skupiny Belgie/Italie/Slovinsko. A hraje se o 10 mist… nevadí Miško nabudúce se strč do lepší prdele abys mněl lepší info.

    • hudino napsal:

      ale Bc.! 🙂

    • Dobrý den,

      dovolím si reagovat na Váš komentář.

      1) V rámci evropských kvalifikačních skupin se skutečně hraje o 11 míst. Ze dvou skupin, které se hrají na jednom místě postoupí vždy 4 týmy, z pětičlenné skupiny pak postoupí tři týmy.

      Celkový počet je tedy 4 + 4 + 3 = 11 ;

      2) Ze zveřejněných rozpisů skupin skutečně vyplývá, že druhé a třetí místo znamená pouze postup do „kvalifikačního“ duelu, tedy obecně nemusí být pravda, že postoupí vždy dva týmy z jedné skupiny, ale oba zápasy mohou vyhrát týmy z jedné skupiny, viz.:

      https://floorball.sport/2023/07/05/mens-wfc-2024-eur-qualification-schedule-released/

      3) Pod stejným odkazem můžete najít PDF rozpisu pro pětičlennou skupinu, ze kterého vyplývá, že z ní postoupí přímo tři týmy.

      Podle tohoto klíče tedy určitě postoupí minimálně jeden tým z trojice Belgie – Itálie – Slovinsko

      S pozdravem
      Bc. Michal Dannhofer / Florbal.cz

Napsat komentář

*