Matyáš Velc bude nově působit v Liberci. Foto: Florbal Vary Matyáš Velc bude nově působit v Liberci. Foto: Florbal Vary
17. 7. 2023 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Velc jde z Karlových Varů do Liberce, ten má také další dvě posily pro superligový tým

 



Útočník Matyáš Velc mění Karlovy Vary za Liberec. Produktivní útočník je jednou ze tří nově oznámených tváří u týmu pod Ještědem. Hlavní trenér Petr Kološ bude mít k dispozici také gólmana Vojtěcha Dufka a odchovance Filipa Kučeru.

Matyáš Velc zažije v Liberci své čtvrté superligové angažmá, zatím působil v pražské Spartě, Pardubicích a naposledy Karlových Varech, kde zapsal za 38 zápasů rovných 36 bodů, přitom má stále teprve 22 let. „Jsem moc rád, že se přestup povedl. Je to pro mě krok vpřed. Líbí se mi filozofie Liberce, která sází na mladé hráče. Chci co nejvíc pomoct týmu, aby se nám podařilo splnit společné cíle do sezóny. Doufám, že budeme jako tým nabírat zkušenosti a budeme se vyrovnávat elitě, kterou budeme trápit v play off,“ uvedl na klubovém webu.

Dalšími dvěma novými hráči budou gólman Vojtěch Dufek a Filip Kučera. Dufek dosud chytal za Florbalovou akademii Mladou Boleslav, Filip Kučera pak nastupoval za liberecký B-tým, v minulosti působil také na Kladně.

„Všichni nově příchozí hráči mají rozdílné příběhy, ale věřím, že najdeme společný cíl, za kterým si půjdeme. U Vojtěcha Dufka je tato sezoně hlavně o nové motivaci, jak se dostat do Superligy. Progres v letní přípravě udělal velký a věřím, že v tom bude pokračovat. Od Matyáše Velce čekáme, že bude v sezoně velmi bodový a mít roli rozdílového hráče na hřišti. Chci, abychom mu zde v Liberci pomohli stát se ještě lepším hráčem, než zatím je. U Filipa Kučery jsem rád, že se mu opět povedlo naskočit do kolotoče nejvyšší soutěže. Nevynechá jediný souboj, je kreativní a dokáže dobře reagovat na pokyny trenérů, což vidím jako velký přínos v naší spolupráci,“ uvedl na klubovém webu trenér Petr Kološ.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*