Daniel Keller odehrál ve švýcarské NLA přes sto zápasů. Foto: Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch Daniel Keller odehrál ve švýcarské NLA přes sto zápasů. Foto: Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch
20. 7. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Švýcar Keller po přestupu do SKV: Očekávám fyzicky náročnější hru než ve Švýcarsku

 



Druhý Švýcar v historii Livesport Superligy. Po Manuelu Hartmannovi, který v minulosti působil na Chodově, si nejvyšší českou soutěž vyzkouší 24letý útočník Daniel Keller. Nová posila Vinohrad odehrála ve švýcarské NLA čtyři sezony a na svém kontě má přes stovku startů.

Jak se vůbec zajímavý přestup na trase Winterthur – Vinohrady uskutečnil? „Byl jsem v kontaktu s bývalým hráčem Rychenbergu Michalem Podhráským, který mě s SKV propojil. S trenéry a Jirkou Buchtou jsem pak absolvoval zajímavé rozhovory. V červnu jsem přijel na zkoušku a jen si potvrdil, že chci být součástí týmu,“ popsal Keller námluvy s vinohradským klubem.

Útočník s přezdívkou Bömbi v červnu uspěl na testech a minimálně na jednu sezonu se stane součástí vinohradského týmu. „Moje angažmá je domluveno na rok. Co dalšího pak přinese budoucnost, zatím nevím,“ přiznal švýcarský florbalista.

Nyní ho čeká zbytek letní přípravy, přátelské zápasy a v září start ostré sezony. „Už v červnu bylo vidět, že tým pracuje opravdu tvrdě. Myslím, že v tom budeme pokračovat, abychom se na začátku soutěže dostali do co nejlepší formy,“ nastínil svá očekávání ohledně letního tréninkového drilu.

V uplynulé sezoně se sokolům podařilo proplout do play off a nakonec i přejít přes ostravské FBC až do čtvrtfinále. Z nastavené laťky klub nebude chtít slevovat. „Mým prvním cílem je pomoci týmu na hřišti i mimo něj. Jako tým se budeme snažit uspět v každém jednotlivém zápase,“ řekl Keller s respektem.

Co Keller čeká od Livesport Superligy? „Očekávám o něco více fyzicky náročný florbal než ve Švýcarsku, zároveň se také těším na vysokou úroveň hry. S českým florbalem však dosud nemám žádné osobní zkušenosti,“ dodal na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*