Jiří Zerbst (vpravo) nahradí v pozici hlavního trenéra Jakuba Martínka (vlevo). Jiří Zerbst (vpravo) nahradí v pozici hlavního trenéra Jakuba Martínka (vlevo).
21. 7. 2023 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Znojemské ženy povede v Extralize žen Jan Zerbst, mezi prvními posilami je Domonkosová

 



Extraligový nováček ze Znojma oznámil nového trenéra a první změny v kádru. Kouče Jakuba Martínka nahradí za kormidlem jeho dosavadní asistent Jan Zerbst, známy jsou také první pohyby v kádru. Ten posílí například 29-letá bývalá slovenská reprezentantka Nikola Domonkosová, která se dlouhodobě pohybuje v českých florbalových soutěžích.

Po konci dlouholetého trenéra tamního ženského týmu Jakuba Martínka museli ve Znojmě hledat náhradu a volba padla na Martínkova dosavadního asistenta Jana Zerbsta. Který bude mít k sobě dvě bývalé hráčky týmu: Pavlínu Novákovou a Romanu Bačovou.

Nový kouč si uvědomuje, že má relativně dost času na přípravu. „Ženy čeká historický zážitek jak pro ně samé, tak to bude mimořádný zážitek i pro město, kterému nabídne poprvé v novodobé historii nejvyšší soutěž v kolektivním sportu pro dospělé ženy. Bude nás čekat opravdu přetěžká sezóna plná zážitků. Rozlosování soutěže našemu trenérskému štábu paradoxně dosti pomáhá, protože v základní části se rozhoduje pouze o tom, zda -li budeme hrát o udržení, anebo play off,“ uvedl na klubovém webu.

Jisté jsou již také první dvě posily: Nikola Domonkosová s Natálií Svobodovou. Obě působily v minulém ročníku v  Bulldogs Brno, Domonkosová je bývalou slovenskou reprezentantkou, která si zahrála také na ženském světovém šampionátu v roce 2011. Svobodovou by naopak ve Znojmě měly čekat první extraligové zápasy.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • chose napsal:

    to bude skvělej zážitek jak se budou pořád vozit na kolotoči…

  • Znojmo napsal:

    Je smutné, že autor článku, který ho jen vzal dokáže zkomolit nejdůležitější údaj celého textu. Trenér Zerbst se jmenuje Jan, nikoliv Jiří.

Napsat komentář

*