Florbalista Dávid bojuje s rakovinou. Florbalista Dávid bojuje s rakovinou.
23. 7. 2023 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Třináctiletý florbalista Dávid bojuje s rakovinou slinivky. Sbírka má umožnit léčbu v Rakousku

 



Třináctiletý florbalista Dávid z Partizánskeho bojuje již rok s vzácným nádorovým onemocněním slinivky břišní. Byl mu diagnostikovaný vzácný typ nádoru – Pankreatoblastom – jeho známí ale bojují společně s ním. Právě nyní běží sbírka, které cílem je vybrat zhruba milion korun na léčbu Davida v Rakousku.

Dávid je třináctiletý florbalista klubu Harvard Partizánske. Již téměř rok ale bojuje s těžkým soupeřem, rakovinou slinivky ve formě nádoru Pankreatoblastom. Po více než ročním souboji se rozběhla sbírka s cílem vybrat téměř milion korun na další léčbu v Rakousku.

Sami pak Dávidův příběh popisují takto. „Dávid se narodil jako zdravý chlapec 8. ledna 2010. V srpnu 2022 mu po akutním zánětu slinivky břišní diagnostikovali pankreatoblastom, mutace AR|D1A. Do té doby žil zdravým a aktivním životem jako florbalista.

Na Slovensku se léčil chemoterapií a radioterapií, posléze také radioterapií v Protonovém centru v Praze.

Po tomto posledním ošetření se nádor zmenšil a deaktivoval. Ne však na dlouho. Po dalších čtyřech týdnech se mu objevily metastáze v játrech a břišní dutině.

Možnosti léčby se u nás vyčerpaly, ale nemůžeme a nechceme se vzdát. Po delším výzkumu a žádostech o pomoc jsme dostali nabídku z kliniky Immucura v Rakousku. Jedná se o dendrickou buňkovou terapii,“ popisují na webu HaySatar.

Rodiče Davida chtějí vyzkoušet všechno možné. „Dávid je velký bojovník. Většinu času je veselý a v první řadě věří, že se dokáže uzdravit. Je kapitánem florbalového týmu a už téměř rok bojuje se svým největším nepřítelem – rakovinou. Zaslouží si šanci žít a my jsme ochotní vyzkoušet cokoliv, co mu pomůže.

Prosím, pomozte nám zachránit naše dítě,“ napsali Dávidovi rodiče Petra a Robert Galáčovi.

PŘÍSPĚT DAVIDOVI MŮŽETE PŘÍMO NA STRÁNCE SBÍRKY


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*