Obránkyně Jana Trošková v dresu Vítkovic Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Obránkyně Jana Trošková v dresu Vítkovic Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
28. 7. 2023 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice opouští Jana Trošková. Nenahraditelná zkušenost, říká o působení na Dubině

 



Slovenská reprezentační obránkyně Jana Trošková se po pěti letech ve Vítkovicích vrací do domovského Pruského. Českou nejvyšší soutěž opouští jako dvojnásobná šampionka, její působení ve Vítkovicích přitom provázely velké zdravotní komplikace, které ji několikráte zastavily, vždy se ale dokázala vrátit a v kariéře tak ještě stále může pokračovat.

Trošková opakovaně bojovala s problémy se zády, jednu celou sezónu pak musela vynechat po komplikované zlomenině nohy. Přesto si z Vítkovic odnáší dva extraligové primáty, naposledy na sebe upozornila vítěznou brankou v pátém semifinálovém utkání s Tatranem Střešovice.

Následné Superfinále, ve kterém Vítkovice porazily FBC Ostrava, pak bylo jejím posledním zápasem v ostravském týmu, před kterým poskytla také rozhovor Florbal.cz.

„Působení ve Vítkovicích je nenahraditelná zkušenost, jsem velmi ráda, že jsem před pěti lety možnost hrát ve Vítkovicích využila. Jediným negativem byla asi jen mé zranění, pro které jsem nemohla působit nepřetržitě. Ale světlé momenty ze všech úspěšných sezón tento fakt hravě přebijí. Vítkovicím jsem fandila už před svým působením v nich a určitě budu také po něm. Myslím si, že mi bude dlouho trvat to uvědomění si, že o nich budu hovořit už jen ve třetí osobě,“ uvedla na klubovém webu.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Like napsal:

    Co v těch Vítkovicích management předvádí? Samé odchody. Vypadá to na finálko FBC-Chodov.

    • Dislike napsal:

      Přestavbu ? FBC bude rádo když tu sezónu vůbec ufinancuje

      • Aha napsal:

        Říkat neschopnosti někoho sehnat přestavba…to je rada nějakého marketingového odborníka?? Proč by FBC mělo mít problém? Naopak zdá se, že udrželo skvěle kádr, to je základ pro šance v poháru mistrů i play-off.

    • Tomáš Krásný napsal:

      Můžu Lika uklidnit, že tým je silný a že ještě někdo přijde, resp. už přišel.

Napsat komentář

*