Jessica Kabelková (33) jde z Tatranu do Vítkovic. Foto: Tatran Střešovice Jessica Kabelková (33) jde z Tatranu do Vítkovic. Foto: Tatran Střešovice
31. 7. 2023 Extraliga žen (14) KOMENTÁŘŮ

Přesun na trase Praha – Dubina. Do Vítkovic jde Kabelková, působila v Pixbu

 



Florbalistky Vítkovic mají novou akvizici do útoku. Z Tatranu Střešovice přichází devatenáctiletá útočnice Jessica Kabelková. Ta v předminulé sezóně nabírala první zkušenosti s ženským florbalem v rámci působení v Pixbu Wallenstam. Kabelková tak má za sebou podobnou zkušenost, jako Michaela Kubečková.

Vítkovice v letošním přestupovém období dávkují změny v ženském kádru postupně, po pátečním odchodu obránkyně Jany Troškové na Slovensko tak v pondělí oznámily příchod talentované Kabelkové, která loni odehrála první sezónu v Extralize žen za Tatran Střešovice, předtím působila také v Pixbu Wallenstam.

Podle vyjádření pro klubový web lze za netypickým přesunem z Prahy do Ostravy stojí také studium Kabelkové. „Jsou pro mě TOP týmem, kterého bych se chtěla stát součástí. Zároveň chci spojit studium s florbalem, proto také toto rozhodnutí. Makám naplno a dám do toho vše,“ uvedla v tiskové zprávě oddílu.

Současně Vítkovice potvrdily odchod další útočnice Nikoly Liberdové do Třince.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • PJ napsal:

    Jít za studiem z Prahy do Ostravy, LOL

    • Strážce kasy napsal:

      V čem se liší studium v Praze a Ostravě? Proč si myslíš, že diplom UK má větší váhu než z OSU?
      Proč si myslíš, že jedině Praha ti poskytuje ten absolutně nejlepší studijní program?
      Dokázal bys tu svou velmi hlubokou myšlenku trochu rozvézt?

      • hudino napsal:

        Strážce právě z jedné věty rozvinul ještě hlubší myšlenku, rozený jasnovidec.
        A diplom z UK má na všech fakultách větší hodnotu než OSU 🙂
        Jediný smysl pro tu jít na školu je že se jinde nedostala třeba na lékařskou, a nebo chce fárat.

        • Strážce kasy napsal:

          Titul z UK ti v obcance sviti, ze ma dle tvych slov vetsi hodnotu nez stejny titul z OSU?

          • hudino napsal:

            titul z UK otevírá dveře lehčeji než z OSU. Sám o sobě ale neznamená vůbec nic, o tom žádná.
            A pro případný „dobře placený klid v korporátu“ je také daleko lepšíí startovací pozice s pražskou VŠ a praxí v těch TOP korporátech během studií.

        • Tomáš Krásný napsal:

          Nezlobte se na mě, ale tohle je velká hloupost. Není vůbec důležité, kde studujete, ale jak a pak hlavně jak jste schopni se pak uplatnit v praxi.

          • PJ napsal:

            Mýlíte se. Samozřejmě JE důležité, kde studujete, zvlášť když chcete získat kvalitní vzdělání a eventuálně i něco navíc – kvalitní praxi, kontakty atd. Pokud ale někomu jde pouze o ten „titul v občance“, tak bude studovat kdekoli, třeba ve Sládkovičovu, že. Jinak já jsem své úvodní pousmání nemyslel nijak zle, je jasné, že slečna Jessica jde do Ostravy z 95% z florbalových důvodů, a to, že v Ostravě existuje i přijatelná VŠ, je jistě příjemný bonus.

    • Hans napsal:

      Zrovna VŠB – Technická univerzita v Ostravě nabízí v oblasti stavebnictví, strojařství, průmyslových technologií atd. daleko víc oborů než jsou v této oblasti dostupné v Praze. Samozřejmě je to okrajová záležitost nabídky studijního spektra, ale

  • trener napsal:

    několik lidí právě v přímém přenosu dokázalo svoji tupost byť někteří mají ukončené vš…kvalita českých vš je prachbídná, včetně uk, konkurovat ve světě jsme schopni málokde, je to silně individuální a nezáleží moc na tom, co jste absolvovali, českým diplomem bych moc nemával, mnohem důležitější jsou jiné věci – inteligence, vytrvalost, píle, chuť se prosadit, pracovitost. většina absolventů vš končí s jakýmkoliv progresem státnicemi. praxe a denní střetávání se s absolventy vš všeho druhu je v čr nemilé překvapení. úroveň je žalostná tak na úrovni maturanta před 30 lety…

    • krhut napsal:

      Právě ses v přímém přenosu také přihlásil. P5inesl jsi do diskuze o jabkách hrušky, díky trenére.

  • Strážce kasy napsal:

    @hudino
    Koukám pán je pragocentrik, co?
    Ví pán, že hranice republiky nekončí s cedulí Praha?
    Chceš tedy říct, že do podniku raději přijmeš člověka s titulem z UK než s titulem z OSU/VŠB a to jen proto, protože studoval na UK? Byť oba mají vystudovaný stejný obor.
    Co taková MENDELU, MUNI nebo VUT? Taky podřadné školy?

    • PJ napsal:

      Vážně chceš umřít na tomhle kopci? Faktem je, že v mezinárodních srovnáních se jakžtakž drží UK, pak dlouho nic, MUNI, a dál už to vůbec nestojí za řeč. Takže ano, příčetný zaměstnavatel bude preferovat diplom z UK před diplomem z jakékoli ostravské školy.

      • Tomáš Krásný napsal:

        A proč by to měl dělat? Já třeba nevidím žadný rozdíl mezi absolventem práv na UK nebo MUNI. Vidím jen rozdíl v tom, jak je ten absolvent schopen se uplatnit v praxi, což ale vůbec nemá souvislost s alma mater. A myslím si, že zrovna Jessica si vybrala dobrý obor!

  • tvoje máma napsal:

    lol miluju tuhle konverzaci 😂 ať se daří!

Napsat komentář

*