Momentka z utkání Mladá Boleslav - Bohemians. Foto: Florbal Mladá Boleslav Momentka z utkání Mladá Boleslav - Bohemians. Foto: Florbal Mladá Boleslav
7. 8. 2023 Turnaje (1) KOMENTÁŘŮ

ŠKO-ENERGO CUP 2023 pro Mladou Boleslav, vyhrála všechny zápasy. Bohemians porazili Warberg

 



ŠKO-ENERGO CUP 2023 je minulostí a vítězně jej ovládli florbalisté domácí Mladé Boleslavi. Ti během turnaje neztratili ani bod a porazili všechny tři soupeře. Zajímavý skalp si zapsali také Bohemians, kteří porazili 9:7 Warberg a skončili v turnaji na druhém místě.

Turnaje se účastnily čtyři celky, které se utkaly klasickým turnajovým způsobem „každý s každým“, v zápasech na 3 x 20 minut čistého času. Do Boleslavi přijeli Bohemians, švédský Warberg a švýcarský Köniz.

Celé klání pak otevřel souboj mezi Mladou Boleslaví a Bohemians, který domácí florbalisté získali na svou stranu poměrem 8:6. Ve druhém zápase se odehrál velký boj mezi zahraničními účastníky, který rozhodl svou brankou v 54. minutě pro švédský tým Jesper Larsson. Warberg tak zvítězil 7:6.

Ve třetí partii turnaje padlo 17 branek a Köniz porazil Bohemku 9:8 po prodloužení. To sice rozhodl zkušený Luca Graf, ale dařilo se především Jakubovi Buršíkovi s Jonathanem Blomkvistem: oba v tomto zápase zapsali čtyři přesné zásahy.

Čtvrté utkání přineslo střet Mladé Boleslavi a Warbergu, který skončil pro Boleslav výhrou 5:3, tato výhra také znamenala výhru v celém turnaji. Cennější byla jistě o to, že Boleslav dokázala třemi góly v řadě otočit nepříznivý stav 2:3.

Ve svém posledním vystoupení na turnaji pak Bohemians získali skalp Warbergu, a to přesto, že se zápas pro zelenobílé nevyvíjel vůbec dobře a po první třetině prohrávali 3:5. Především díky dvojici Buršík – Krebner ale dokázali Klokani zápas otočit a zvítězit 9:7.

V závěrečném utkání turnaje padlo nejvíce branek, Mladá Boleslav porazila Köniz poměrem 12:7. Čtyři body zapsal Adam Delong, třikrát se do statistik zapsal například Jakub Vařecha.

Konečné pořadí ŠKO-ENERGO CUPU 2023
Předvýběr.CZ Florbal MB – 9 bodů
FbŠ Bohemians – 4 body
Warberg IC – 3 body
Floorball Köniz Bern – 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*