Ralfs Polis je novou posilou Pardubic. Foto: Repro Sokoli Pardubice Ralfs Polis je novou posilou Pardubic. Foto: Repro Sokoli Pardubice
8. 8. 2023 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superliga v lotyšských barvách. Nové tváře ohlásily jak Královské Vinohrady, tak Pardubice

 



Česká Livesport Superliga má čím dál tím více lotyšskou stopu. Nové posily do svých hráčských kádrů totiž oznámily celky Královských Vinohrad a Pardubic. Vinohrady posílí Klāvs Araks, Pardubice pak představily jako nového člena svého týmu Ralfse Polise.

Dva mladí Lotyši míří do Livesport Superligy. Pražské Královské Vinohrady posílí obránce Klāvs Araks, který prošel mimo jiné ostře sledovaným premiérovým draftem finské F-Liigy, kde si jeho práva zamluvilo SPV, na svých florbalových dovednostech ale nakonec bude pracovat v Rieger Aréně. Na první pohled zaujme jeho výška, Araks totiž vyrostl do téměř dvou metrů, na které mu chybí jeden centimetr.

Do Pardubic pak míří útočník Ralfs Polis. „Působení v zahraničí je pro mě splněním snu. Klub mi dal skvělou nabídku, která se mi líbila. Vždy najdete prostor ke zlepšení, proto jsem se rozhodl hrát v České republice,“ uvedl ve videu na klubových sociálních sítích.

„Po několika letech jsme začali hledat posily do kádru také v zahraniční. Z hráčů, které jsme měli vytipované jsme se rozhodli oslovit právě Ralfse, na kterého jsme měli velmi pozitivní reference. Přestože je Ralfsovi teprve 19 let, tak má za sebou již dvě juniorská mistrovství světa a je také v širším kádru mužské reprezentace Lotyšska, což samo o sobě mluví o jeho kvalitách. Ralfs je gólový hráč, střelec a po odchodu Adama Šmída a Lukáše Kučery by se měl stát jedním z hráčů, na kterých bude stát naše ofenzíva,“ řekl pak generální manažer Pardubic Martin Zozulák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*