V Praze se uskuteční Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague V Praze se uskuteční Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague
9. 8. 2023 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Začíná Czech Open 2023. Jaké budou nejen elitní kategorie?

 



Další ročník prestižního turnaje Czech Open je tady. Do Prahy dorazí celkem 159 týmů ze šesti zemí, lákadlem bude jistě „obrozená“ elita mužů, které se zúčastní osm týmů. Finálový den se již tradičně uskuteční v neděli v prostorách UNYP Arény.

Obrození zažije mužská elitní kategorie, které se zúčastní osm celků: ve skupině A bude hrát domácí Tatran Střešovice s dvojicí týmů ze Švýcarska: Wilerem a GC Curych a čtvrtým celkem bude finská EräViikingit, která přiveze české hráče a trenéra Jana Pazderu.

Ve skupině B se pak představí Vítkovice s Bohemians, švédské Pixbo a švýcarský Zug United.

Po základní skupině bude v mužské elitě následovat zápas o umístění mezi shodně postavenými celky z obou skupin.

Ženská elita nabídne rovněž dvě skupiny, v té první se představí za Českou republiku FBC Ostrava, Bohemians a Olomouc, přičemž při pohledu na soupisku ostravského FBC je zřejmé, že to se vrátilo k příležitosti, kterak turnaj využít především jako prostor pro talentovanou mládež.

Zahraniční týmy pak bude ve skupině A zastupovat EräViikingit, RIG Umea IBF a Zug, který povede jako hlavní trenérka Natálie Martináková.

Ve skupině B bude české barvy hájit trojice Chodov – Tatran – Bulldogs, chybět nebude Pixbo s Eliškou Krupnovou, švýcarský Bern Burgdorf a Helsinki United.

Do semifinále turnaje postoupí dva nelepší celky z obou skupin.

Zajímavá bude jistě také kategorie Muži PRO, které se účastní superligové celky Chodova, Pardubic, Karlových Varů a nováček soutěže BUTCHIS.

Turnaj budete moci sledovat pomocí placených streamů zde.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*