Florbalisté Bohemians porazili Zug. Foto: Floorball in Prague Florbalisté Bohemians porazili Zug. Foto: Floorball in Prague
10. 8. 2023 Czech Open (1) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN – DEN 1: Bohemians a Tatran vítězí. Ženy Olomouce porazily Zug

 



První den turnaje Czech Open 2023 nabídl v elitních kategoriích několik zajímavých výsledků z pohledu českých týmů: do turnaje vstoupili úspěšně florbalisté Bohemians, kteří porazili Zug, stejně tak Tatranu se povedlo získat skalp GC Curych. Ženám Zugu se naopak příliš nevedlo a podlehly Olomouci 2:3. Své si uhrály také Vítkovice, které čtyřmi góly zastavil Gustav Fritzell.

Florbalisté Bohemians ukázali, že se s nimi musí počítat: Zug sice dvakrát dokázal srovnat krok, ale série čtyř gólů ve třetí části nakonec převrátila misky definitivně na stranu pražského celku, který zvítězil 7:4.

Parádní přestřelku předvedly týmy Tatranu a GC Curych. V základní hrací době padlo hned šestnáct branek a rozhodovat tak musely nájezdy, které pro Tatran získala dvojice Beneš – Meliš.

V jediném ryze zahraničním souboji dne pak padla EräViikingit s Wilerem poměrem 3:8, přičemž za poražené se dvakrát trefil Matěj Pěnička. Na straně vítězného týmu zapsal jednu asistenci Radek Sikora a dva body Slovák Michal Dudovič.

V posledním zápase elitního programu mužů pak Vítkovice dlouho vzdorovaly Pixbu, ovšem střelecká show Gustava Fritzella nakonec přinesla výhru 4:3 švédskému týmu.

V ženské elitě se ve čtvrtek hodně testovalo, a tak například Chodov ve velmi mladé sestavě podlehl Burgdorfu 3:7, švýcarský tým navíc porazil také Tatran a ukázal tak, že se s ním musí počítat.

Dvakrát zvítězilo také Pixbo, které si poradilo s Bulldogs Brno a Chodovem, přičemž Chodov podlehl 2:9.

Svůj moment si užily také florbalistky Olomouce, které díky dvěma zásahům Lucie Cholinské porazily Zug 3:2, což může favoritovi znepříjemnit cestu do semifinále. Jednu branku pak přidala Barbora Suchánková.

Na to si totiž jistě brousí zuby také tradičně skvělými fanoušky podporovaný celek RIG, který ve čtvrtek porazil Bohemians 4:2 a velmi mladý tým Ostravy 3:0. Zajímavá je také remíza 2:2 mezi Bohemians a finskou Erou.

Přehled výsledků elitních kategorií:

Elita mužů

Skupina A
GC – Taran 8:9pn.
Wiler – Erä 8:3

Skupina B
Bohemians – Zug 7:4
Pixbo – Vítkovice 4:3

Elita žen

Skupina A
FBC Ostrava – Zug 1:6
Bohemians – RIG 2:4
Olomouc – Erä 1:6
Olomouc – Zug 3:2
RIG – FBC Ostrava 3:0
Erä – Bohemians 2:2

Skupina B
Chodov – Bern Burgdorf 3:7
Bulldogs – Pixbo 1:11
Tatran – Helsinki United 18:0
Tatran – Bern Burgdorf 2:3
Helsinki United – Bulldogs 0:5
Pixbo – Chodov 9:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*