Vítkovice zapsaly výhru nad Zugem. Foto: Floorball in Prague Vítkovice zapsaly výhru nad Zugem. Foto: Floorball in Prague
11. 8. 2023 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN – DEN 2: Pouze Vítkovice zvítězily, dvě výhry pro Střešovice a Olomouc

 



Druhý den turnaje Czech Open 2023 je odehrán. V mužské elitě vyhrály z českých týmů pouze Vítkovice, které po nájezdech porazily Zug, prohrály naopak celky Bohemians i Střešovic. Tatran slaví ovšem v ženské složce, kde porazil Chodov, dvakrát zvítězila také Olomouc a zajímavou výhru zapsaly florbalistky Bulldogs nad Burgdorfem.

Elita mužů přinesla v pátek jediné české vítězství, a to ze strany Vítkovic, které porazily Zug 5:4 po nájezdech. V samotném zápase dokázaly otočit skóre 1:3, do nájezdů ale zápas poslal Albin Sjögren. Dovednostní soutěž rozhodl Adam Zubek.

Překvapivě prohrál Tatran, který podlehl Eře 3:4 rovněž po nájezdech a naopak dvoubrankové vedení ztratil. Opět se prosadil Matěj Pěnička. Švýcarský souboj mezi Wilerem a GC vyzněl 5:4 pro GC. Bohemians pak sice vedli nad Pixbem 1:0, následně se ale projevila kvalita soupeře, který zvítězil 7:3.

V ženské elitě je situace díky většímu počtu zápasů složitější, začínají ale krystalizovat postupující dvojice.

Ve skupině B má pak jistotu neporažené Pixbo, o druhé místo ještě svedou souboj Tatran a především Burgdorf. Ten má za posledního soupeře asi nejslabší tým turnaje – Helsinki United, kdežto Tatran bude čelit Pixbu.

Lze tedy očekávat, že Burgdorf zvítězí a poté by při bodové rovnosti postoupil, protože ve vzájemném utkání Tatran porazil. Naopak Bulldogs, kteří dnes Burgdorf porazili, jsou ze hry, protože s Tatranem prohráli. Tatran naopak jistě může potěšit dnešní výhra 3:2 nad Chodovem.

Dařilo se také Olomouci, která porazila jak Bohemians 7:2, tak mladý tým Ostravy 2:1. Mladé Ostravanky ovšem na turnaji v elitě žen především sbírají zkušenosti s ženským florbalem.

Znamená to, že Olomouc si to zítra s RIG fakticky rozdá o postup ze druhého místa v základní skupině. Oba týmy mají nyní devět bodů, přičemž skupinu vede Erä, která porazila RIG ve večerním utkání 6:2 a má bodů 10. Finky mají jistý postup, protože porazily oba týmy – jak RIG, tak Olomouc.

Výhra Olomouce současně znamená, že turnaj v sobotu skončí pro Zug, který sice porazil 6:0 Bohemians, jenže také podlehl RIG 3:4 a už nemá jak získat pro sebe alespoň druhé místo ve skupině.

Přehled pátečních výsledků elitních kategorií:

Elita muži

Skupina A
Willer – GC 5:4
Tatran – Erä 3:4 po nájezdech

Skupina B
Zug – Vítkovice 4:5pn.
Bohemians – Pixbo 3:7

Elita ženy

Skupina A
Zug – RIG 3:4
Ostrava – Erä 0:4
Bohemians – Olomouc 2:7
Bohemians – Zug 0:6
Olomouc – Ostrava 2:1
Erä – RIG 6:2

Skupina B
Burgdorf – Pixbo 0:13
Chodov – Helsinki 10:1
Bulldogs – Tatran 0:3
Tatran – Chodov 3:2
Helsinki – Pixbo 0:17
Bulldogs – Burgdorf 7:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*