Florbalistky Pixba jsou ve finále Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague Florbalistky Pixba jsou ve finále Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague
12. 8. 2023 Czech Open (1) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN – DEN 3: Pixbo vyzve ve finále Wiler. Tatran dotáhl sedm gólů, ženské finále ve švédských barvách

 



Czech Open 2023 zná složení finálových dvojic elitních kategorií. K již jistým mužským finalistům z Pixba se přidali hráči Wileru, v elitní ženské kategorii pak dojde na souboj žen Pixba s RIG. V repríze semifinále minulého ročníku Livesport Superligy pak Vítkovice porazily Bohemians 11:6.

Někdy je dobré začít report odzadu. V posledním utkání základních skupin mužské elitní kategorie totiž Tatran zažil šílenou první třetinu utkání s Wilerem, kterou prohrál 0:7, přesto nakonec dokázal zápas dovést za stavu 9:9 k nájezdům a ze zápasu tak bral alespoň bod.

V dalším zajímavém utkání elitní mužské kategorie pak v repríze semifinále Livesport Superligy porazily Vítkovice Bohemians 11:6 a zítra si v Řepích zahrají o bronzové medaile proti Eře.

Finové totiž potvrdili lepšící se formu a vyzráli na GC Curych 6:3. Českého fanouška pak jistě potěší, že hattrick zapsal Matěj Pěnička, gól dal také Bohumil Piskáček.

V posledním dnešním utkání mužské elity si pak Pixbo poradilo před finále s Zugem poměrem 6:5 po nájezdech.

Na Podvinném mlýně si ve finále ženské elity zahrají také ženy Pixba. Těm sice v prvním poločase semifinále zle zatopila finská Erä, ovšem druhá půle již patřila Švédkám, které zvítězily 12:4.

Ještě předtím ukončily ambice na postup do semifinále ze strany Tatranu, který porazily 8:4. Následující souboj mezi Chodovem a Bulldogs skončil výhrou pražského týmu 5:2.

Svou pouť turnajem poté ukončily florbalistky Olomouce, které v přímém souboji o postup podlehly RIG 3:1. Mladé Švédky si následně v semifinále poradily s Burgdorfem, který podle očekávání brzy ráno porazil Helsinki a prošel tak do TOP 4. Po výhře 5:0 prošly bezpečně do finále, kde se tedy odehraje čistě švédský souboj.

Přehled sobotních výsledků:

Elita muži

Vítkovice – Bohemians 11:6
Erä – GC 6:3
Zug – Pixbo 5:6pn.
Tatran – Wiler 9:10pn.

Finále – Pixbo vs. Wiler
O 3. místo – Vítkovice vs. Erä
O 5. místo – Bohemians vs. Tatran
O 7. místo – Zug vs. GC

Elita žen

Semifinále 1: RIG vs. Burgdorf 5:0
Semifinále 2: Erä vs. Pixbo 4:12


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fan napsal:

    Tykraso ten Tatran, slusna mentalita ze stavu 0:7 to dotahnout do pocitu nasrani z nevyhry. Trochu mi to pripomnelo finale 2011, ta DNA se tam snad dedi.

Napsat komentář

*