Ženy Pixba vyhrály elitu žen na Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague Ženy Pixba vyhrály elitu žen na Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague
13. 8. 2023 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Další triumf pro ženy Pixba. Ty ve finále porazily RIG 5:2 a vyhrály turnaj již podeváté

 



Finále ženské elitní kategorie na turnaji Czech Open 2023 je minulostí. Dopadlo podle papírových předpokladů a největší favoritky turnaje z Pixba porazily juniorský výběr RIG poměrem 5:2. Pro ženy Pixba se tak jedná již o devátý triumf v ženské elitní kategorii populárního turnaje.

Karty byly sice rozdány jasně, dlužno ale podotknout, že tým RIG předvedl koncentrovaný výkon a se svým konečným umístěním na turnaji může být jistě spokojen.

Skóre finále otevřela po osmnácti sekundách Andersson, další dvě branky přidaly v rychlém sledu v osmé minutě Berggren a Heander. Za další necelou minutu pak sympaticky hrající RIG zapsal úvodní branku utkání díky Lindvall.

Ve druhé třetině tempo zápasu trochu opadlo, prosadily se ovšem pouze hráčky Pixba, kterým pomohla krátká přestávka po zhruba polovině třetiny. Díky dvěma zásahům Lundin a Pettersson tak definitivně začínalo deváté zlato Pixba získávat reálné obrysy.

Třetí část byla hodně bojovná a zajímavá, ačkoliv v ní padla jediná branka. Ve 45. minutě se trefila Svartvadet, která tak uzavřela skóre na 5:2 pro Pixbo.

Finále elity žen na Czech Open 2023: RIG – Pixbo 2:5


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • frc napsal:

    Jen mne opět zaráží že se tady nikde ani slůvkem nezmíníte o nejlepším českém umístění a to je 3místo Vítkovic !Jo kdyby to byl Tatran a nebo Bolka to by se hlásilo do světa tučným a všemi směry .

  • DJ napsal:

    Celkově to nemá žádný ohlas, nudný turnaj, už vůbec ne prestižní. Nikoho to moc nezajímá.

Napsat komentář

*