Muži Pixba získali prvenství na turnaji Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague Muži Pixba získali prvenství na turnaji Czech Open 2023. Foto: Floorball in Prague
13. 8. 2023 Czech Open (4) KOMENTÁŘŮ

Triumf po osmi letech. Obě elitní kategorie Czech Open patří Pixbu, rozhodl Lanver

 



Poprvé od roku 2015 slaví Pixbo triumf v elitní kategorii mužů turnaje Czech Open. Rozhodlo se o tom v nedělním finále, které si pro sebe ukradl Felix Lanver, autor čtyř kanadských bodů. Švédský tým tak ve finále porazil Wiler poměrem 6:5.

Dvojitá elitní radost v táboře lišek z Pixba. Po osmi letech se totiž mužům v elitní kategorii zvítězit. Skóre finále sice otevřel Affolter a na první vyrovnání Lindha ještě znovu odpověděl Moser, ale poté se zvedla opona pro představení Felixe Lanvera.

Ten stihl do konce první třetiny ještě dvakrát skórovat a navrch přidal ještě asistenci u páté branky Aseho.

Wiler sympaticky nesložil zbraně, jenže ve druhé třetině pouze snížil o jednu branku, když se prosadil dvakrát a Pixbo zaznamenalo jediný úspěch.

Vítěznou branku nakonec vstřelil ve 43. minutě Fritzell, kterému opět asistoval Lanver. Na šestý gól Pixba už totiž odpověděl pouze a jen Hollenstein.

Pixbo tak zvítězilo na turnaji Czech Open po osmi letech.

Pixbo IBK – Wiler-Ersigen 6:5


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Pěnička celkem zavírá ústa pochybovačům. Je to střelec a když bude mít adekvátní roli v týmu tak ty goly bude dávat.

    • Karel napsal:

      No zavírá – podle mě spíše otevírá, jak se diváci nestačí divit tomu, jak si o sobě myslí 😀 Borec dá gol na czech openu , kam se chodí v lepším případě s kocovinou v horším s dvojkou v žíle, a oslavuje ho, jak kdyby rozhodl nejméně mistrovství světa..

  • frc napsal:

    Tak nevím jestli změním svůj názor , co jsem viděl tak nějak mne nenadchl a nejlepší střelec finského týmu je celkem ostuda Finů !

  • Tomáš napsal:

    Já také názor zatím nezměním, to že se mu povedl gólově jeden turnaj, kde ostatní soupeři v čele s Tatranem byli hroziví, tak to nic neříká. Zrovna Tatranu, ale ze hry gól nedal. Nájezdy umí, je to o hlavě. Každopádně ty jeho „oslavy“ jsem rád, že nebudu muset sledovat v české lize. Jak si povede ve finské lize teprve uvidíme. Myslím, že tam to bude trochu o něčem jiném, ale třeba se pletu. A nevím o tom, že by tam v přípravných zápasech nějaký gól dal, to bychom asi již několikrát shlédli na jeho soc. sítích a posléze i na českém florbale….
    Osobně bych z těch Čechů spíše vyzdvihl Kříže, který tým hodně podržel.
    A když se vrátím k Tatranu, tak snad se reprekluci, co jsou tam, rozehrají, výkon nebyl moc přesvědčivý. Ani Jurco kupodivu mi nepřišel jistý, ale je to začátek a nechce se mi věřit, že odchod Němečka by byla takový zlom.

Napsat komentář

*