Filip Langer v utkání Champions Cupu Foto: IFF Filip Langer v utkání Champions Cupu Foto: IFF
19. 8. 2023 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Champions Cup: Classic porazil Storvretu, Krupnová vstřelila při vysoké výhře Pixba hattrick

 



Champions Cup v novém formátu má za sebou úvodní čtvrtfinálové duely v rámci nového formátu. Největší drama se odehrálo mezi SC Classic a Storvretou, kdy finský tým zvítězil 2:1. Vysoké výhry si naopak zapsaly týmy Falunu a žen Pixba, za které se hattrickem blýskla Eliška Krupnová.

Jako první šly do akce celky Falunu a TPS v mužské kategorii. Falun neponechal nic náhodě, a ačkoliv ještě na začátku druhé třetiny prohrával 2:3, nakonec právě v prostřední části získal rozhodující náskok a utkání dovedl k jasné výhře poměrem 12:5.

Velmi podobný průběh mělo také jediné sobotní ženské utkání mezi ženami TPS a Pixbem. Švédky se, také díky prvnímu gólu Elišky Krupnové v utkání, dostaly do vedení 3:0, následně se TPS dotáhlo na rozdíl jediného gólu ještě před první sirénou.

Ve druhé třetině se ovšem také zde rozhodlo: Pixbo dokázalo za 11 minut a 15 sekund vstřelit sedm branek v řadě, Krupnová v tomto čase dokončila hattrick a ještě zapsala jednu přihrávku, Pixbo tak nakonec zvítězilo poměrem 13:6.

Z českého pohledu byl zajímavý také duel mezi SC Classic a Storvretou v mužské kategoii. V sestavě Orlů nechyběli ani Filip Langer s Ondřejem Němečkem. Oba Češi nastoupili ve druhé formaci, která hrála ve složení Němeček, Kostov Bredberg – G. Kohonen, Langer, Ulriksson.

Porážce svého nového týmu ale nezabránili: při výhře Classic 2:1 se dvěma góly blýskl Helin. Radovat se tak mohl Adam Hemerka, který nastoupil v první obranné dvojici po boku Konsty Tykkyläinena.

Všechny tři vítězné týmy dokázaly vyhrát své zápasy po šedesáti minutách, proto získaly tři body. Počet bodů je jediným určujícím kritériem postupu, proto pokud v odvetách dokáže zvítězit po šedesáti minutách dnes poražený tým, bude následovat prodloužení a případně také nájezdy. Ke skóre ze zápasů se nepřihlíží.

Výsledky mužského Champions Cupu
Falun – TPS 12:5
Classic – Storvreta 2:1

Výsledek ženského Champions Cupu
Pixbo – TPS 13:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*