Ondřej Němeček v zápase proti SC Classic. Foto: IFF Ondřej Němeček v zápase proti SC Classic. Foto: IFF
27. 8. 2023 Pohár mistrů (5) KOMENTÁŘŮ

CHAMPIONS CUP: Storvreta postupuje přes prodloužení, v ženách překvapení nenastalo

 



Champions Cup 2024 zná první tři semifinálové účastníky. Až po mohutném finiši a prodloužení dokázala postoupit Storvreta s Filipem Langerem a Ondřejem Němečkem, naopak v ženské kategorii překvapení nenastalo: v další fázi turnaje je Pixbo Elišky Krupnové a Thorengruppen.

Pořádnou práci měla Storvreta s SC Classic. Finové potvrdili, že první vítězství nebylo náhodné a byť jediným úspěšným střelcem v první třetině byl Götz, tak ve druhé části skórovali čtyřikrát Finové, Storvreta gól nepřidala a vypadalo to s ní špatně.

Ve třetí třetině ale přišel za stavu 4:5 mohutný finiš, během necelých tří minut dala Storvreta tři góly, první navíc Němeček po Langerově asistenci a o postupujícím tak při shodném zisku tří bodů na každé straně muselo rozhodnout prodloužení. To ukončil po 119 sekundách Götz.

Dílčí problémy s postupem měly ženy Pixba. Ty sice po první třetině vedly nad TPS, také díky jednomu zásahu Elišky Krupnové, 4:1, ve druhé části ovšem Finky dokázaly vyrovnat a vzhledem k tomu, že skóre nehraje v zápasech Champions Cupu roli, mohly pomýšlet na případné prodloužení.

Tyto naděje ale Pixbo ukončilo pěti zásahy ve třetí třetině, z toho dvakrát skórovalo při power play soupeře.

Třetím postupujícím týmem je Thorengruppen. Švédské mistryně neponechaly nic náhodě a porazily Classic poměrem 12:2. Na rozdíl od Pixba dokázaly zvítězit ve všech třech třetinách.

V zápase, který se hrál v neděli pak Falun porazil TPS 6:4, když se mu povedlo utkání zvrátit na svou stranu až ve třetí třetině.

Čtvrtfinále Champions Cupu mužů – 2. zápasy
Storvreta – Classic 7:5pp. (1. zápas: 1:2, postupuje Storvreta)
TPS – Falun 4:6 (1: zápas: 5:12, postupuje Falum)

Čtvrtfinále Champions Cupu žen – 2. zápasy
TPS – Pixbo 4:9 (1. zápas 6:13, postupuje Pixbo)
Thorengruppen – Classic 12:2 (1. zápas 9:4, postupuje Thorengruppen)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ondra napsal:

    Dobrý den, Michale,
    mám prosím takový podnět: neuvažujete do těchto článků dávat i statistickou část obsahující minimálně výsledek zápasu, třetin, góly a asistence? Případně ideálně i další údaje jako vyloučení, sestavy, počet diváků atd.
    Díky moc za odpověď

  • Flrbl napsal:

    Trochu škoda že jsou vsichni v severni divizi Švédi. Ale zase kdybyb bylo v Praze finálko Tatran Storvreta tak bych se nezlobil

  • Tiskovka napsal:

    Hraje ten Hemerka vůbec? Ve statistikách jsem ho nenašel a ani nesvolal žádnou tiskovku.

Napsat komentář

*