Florbalistky Zugu získaly Supercup. Foto: Swiss Unihockey Florbalistky Zugu získaly Supercup. Foto: Swiss Unihockey
28. 8. 2023 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Zugu získaly švýcarský Supercup, v mužích se raduje Wiler, Sikora dal ve finále gól

 



Z českého pohledu úspěšný víkend přinesl švýcarský Supercup. V ženské kategorii se totiž radoval z výhry Zug pod vedením Natálie Martinákové a v kádru s Denisou Ratajovou, Martinou Řepkovou a Ivanou Šupákovou. Na straně poražených finalistek ze Zollbrücku debutovala Kristýna Lechnerová. V mužské kategorii pak zvítězil Wiler s otcem a synem Sikorovými a Slovákem Michalem Dudovičem.

Ženy Zugu prošly do finále skrze vítězství v semifinále poměrem 7:2 nad Klotenem-Dietlikonem, když se soupeři povedlo vyrovnat pouze po první brance. Denisa Ratajová zapsala dvě branky a asistenci, Ivana Šupáková vstřelila právě po asistenci Ratajové branku a Martina Řepková zapsala jeden a dvě asistenci, jednou přihrávala Ratajové.

Druhé ženské semifinále bylo z českého pohledu poměrně pikantní, protože proti svému bývalému klubu se postavila dvojice Lucie Řezáčová – Nikol Pekárková. Zollbrück ovšem zvítězil jednoznačně 8:1.

Wiler získal švýcarský Supercup Foto: Flickr Swiss Unihockey

Ve finále se Zug dostal do vedení 3:0, přičemž třetí gól dala Šupáková za asistence Ratajové, ale Zollbrücku se povedlo otočit na 4:3. Poslední slovo ale měl Zug, nejprve srovnala Gerig a vítěznou branku vstřelila Řepková za asistence Ratajové.

Muži Wileru zapsali dvě výhry po nájezdech. V semifinále nejprve porazili Köniz Bern 5:4, ve finále pak senzačně dotáhli výsledek 4:7 a v nájezdech porazili Rychenberg Wintherthur.

Radek Sikora mladší zapsal gól a asistenci, na branku mu přihrál slovenský útočník Michal Dudovič. Vyrovnávací branku na 7:7 pak vstřelil Max Wahlgren, známý z působení na Chodově.

Výsledky Supercupu 2023 – muži
Semifinále 1: Wiler – Köniz Bern 5:4pn.
Semifinále 2: GC – Rychenberg Wintherthur 3:8
Finále:  Wiler – Rychenberg Wintherthru 8:7pn.

Výsledky Supercupu 2023 – ženy
Semifinále 1: Kloten-Dietlikon – Zug 2:7
Semifinále 2: Zollbrück – Oberland 8:1
Finále: Zug – Zollbrück 5:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*