Českou ženskou reprezentaci čeká domácí turnaj Euro Floorball Tour. Foto: Český florbal Českou ženskou reprezentaci čeká domácí turnaj Euro Floorball Tour. Foto: Český florbal
1. 9. 2023 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Začíná Euro Floorball Tour v Ústí nad Labem. Premiéru zažije gólmanka Šolleová

 



Ústí nad Labem se během následujícího víkendu dočká velké reprezentační akce, svůj turnaj série EuroFloorball Tour zde totiž odehrají ženy. Výběry České republiky, Švédska, Finska a Švýcarska se do Ústí sjedou téměř přesně tři měsíce před světovým šampionátem v Singapuru. Zajímavou premiéru jistě prožije gólmanka Monika Šolleová z Tatranu Střešovice.

V Ústí nad Labem se představí širší kádr florbalistek, trenérský štáb Lukáše Procházky totiž avizovaně doplnil kádr o dvě jména: obránkyni Kristýnu Lechnerovou a útočnici Lucii Želízkovou.

V brankovišti zůstala stálice v podobě Jany Christianové, druhé místo ale nově patří Monice Šolleové, která tak pokračuje ve strmém kariérním vzestupu a poté, co pomohla juniorkám ke stříbrným medailím a získala pozici jedničky v Tatranu, zapisuje další zajímavý krok.

V obraně se pak po delší době představí Ivana Šupáková ze švýcarského Zugu, účastnice dvou předchozích světových šampionátů.

V útoku pak je možné zmínit jméno Radky Korbelářové, která v týmu zůstala únorovém po kvalifikačním turnaji o účast na světovém šampionátu v Itálii.

Nominace ženské reprezentace na turnaj EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Monika Šolleová (Tatran Střešovice).

Obránkyně: Vendula Beránková (Piranha Chur, Švýc.), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Kristýna Lechnerová (Zollbrück, Švýc.) Markéta Lenfeldová, Šárka Staňková (obě 1. SC Vítkovice), Michaela Mechlová (SB-Pro, Fin.), Magdaléna Plášková (Florbal Chodov), Ivana Šupáková (Zug United, Švýc.).

Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Eliška Chudá (Florbal Chodov), Radka Korbelářová, Lucie Želízková (obě Tatran Střešovice), Vanessa Rebecca Keprtová (KAIS Mora, Švéd.), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Denisa Ratajová, Martina Řepková (obě Zug United, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.) a Eliška Trojánková (Piranha Chur, Švýc.).

Rozpis zápasů EFT žen

Pátek 1. září
16.00 Švýcarsko – Švédsko
19.20 Česko – Finsko

Sobota 2. září
15.30 Švédsko – Finsko
19.20 Česko – Švýcarsko

Neděle 3. září
12.00 Finsko – Švýcarsko
15.30 Česko – Švédsko

Ceník vstupenek

Celodenní vstupné (pátek, neděle)
1. kategorie: 390 Kč
2. kategorie: 250 Kč

Jednotlivé vstupné (sobota)
Česko – Švýcarsko
1. kategorie: 340 Kč
2. kategorie: 230 Kč

Finsko – Švédsko
1. kategorie: 150 Kč
2. kategorie: 100 Kč


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*