Petri Kettunen a opory národního týmu kapitán Patrik Dóža a mladý útočník Filip Forman. Foto: Martin Flousek, Český florbal Petri Kettunen a opory národního týmu kapitán Patrik Dóža a mladý útočník Filip Forman. Foto: Martin Flousek, Český florbal
1. 9. 2023 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Tvář své generace končí. Patrika Dóžu už kolena nepustí pokračovat s florbalem

 



Jedna z nejvýraznějších postav své generace – útočník Patrik Dóža – končí kariéru. Na svém webu to v pátek oznámil Dóžův poslední elitní klub: Uster. Ten uvedl, že český útočník dospěl k „rozumnému závěru“, že ho jeho kolena již nepustí hrát na nejvyšší úrovni.

Patrik Dóža byl bezesporu jedním z největších hráčů své generace. Ve své kariéře prošel například Chodovem, se kterým získal hned superligové tituly, Tatranem, Pixbem, Könizem nebo Rychenbergem Wintherthur a právě Usterem.

Uster se nakonec stal jeho posledním angažmá. „Patrik Dóža byl jen velmi vzácně bez nějakých zdravotních komplikací, už od svého příchodu do UHC Uster před ročníkem 2021/2022. O to více jsou jeho čísla zajímavá,“ píše Uster na svém klubovém webu. „V přípravě na novou sezónu se ukázalo, že kolena našeho lídra už nesnesou sportovní zátěž. Ze zdravotních důvodů tak Patrik dospěl k rozumnému rozhodnutí, že ukončí kariéru,“ doplnil Dóžův poslední klub.

V reprezentaci mužů odehrál Patrik Dóža 71 utkání a hrál na třech světových šampionátech, ze kterých má jednu bronzovou medaili.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Velká škoda.
    Největší talent florbalu za minulou dekádu. Škoda, že ho florbal už tak nenaplňoval. V České lize by patřil mezi nejlepší, což potvrzoval i ve Švýcarsku.
    Končí z pracovních povinností, nemyslím si, že má tak špatné kolena?

  • Lovas napsal:

    Symbolické foto. Jeden talent střídá druhého. Každý fanoušek se radši podívá na Paddyho a Formana než na Langera s Jendrišákem.

  • Pavel napsal:

    Vím, že to sem nepatří… Ale když už jsme u té fotky, ta rouška na střídačce mě přijde legrační.

Napsat komentář

*