Švédky porazily Švýcarky 12:2. Foto: Martin Flousek, Český florbal Švédky porazily Švýcarky 12:2. Foto: Martin Flousek, Český florbal
1. 9. 2023 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky na úvod EFT v Ústí porazily Švýcarky 12:2

 



První utkání v rámci EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem zná svůj výsledek. Švédky porazily Švýcarky vysoko 12:2, když o své výhře rozhodly prakticky již v první třetině. Ve druhém pátečním zápase pak Češky vyzvou Finky.

Je to možná trochu paradoxní. Na začátku samotného zápasu totiž měly Švédky objektivně největší problémy se Švýcarkami, které nejprve díky gólu Gerig, která pohotově využila chybu obrany, vedly a následně také díky Gredig srovnaly na 2:2, následovaly ale dva zásahy Backstedt, které naopak ukázaly, že favorit zápasu se chytil a zápasové otěže již nepustil.

Švýcarkám nepomohlo ani střídání gólmanek, ve druhé třetině čtyřikrát inkasovaly a o výsledku zápasu tak bylo definitivně jasno.

Ve třetí třetině tempo zápasu trochu opadlo, výsledkem čehož byla také dlouho jediná vstřelená branka, o kterou se postarala Nordstrand a skóre uzavřela v závěru Loneberg. Švédky tak nakonec porazily Švýcarky poměrem 12:2.

Švýcarsko – Švédsko 2:12 (2:6, 0:4, 0:2)
Branky:
19., 21. a 29. Johansson, 13. a 16. Backstedt, 19. a Loneberg 4. Andersson, 9. De Gysser, 19. Loneberg, 21. Rasmussen, 27. Molin a 52. Nordstrand – 2. Gerig a 9. Gredig.
Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1 Rozhodčí: Kostinek, Reichelt (Česko). Diváci: 272. Nejlepší hráčky: Andrea Gämperli – Wilma Johansson

Švýcarsko: Heini (21. Schmid) – von Arx, Rensch, Berger, Gredig, Thomi, Stettler, Kühne – Gerig, Rüttimann, Spichiger – Hanimann, Gämperli, Metzger – Wyss, Ediz, Fitzi – Wieland a Bergmann.

Švédsko: Görtz – Andersson, Sundberg, Ekelinde, Stenvall, Kilpeläinen, Öhgren, Carlsson – Johansson, Molin, Backstedt – Delgado Johansson, Rasmussen, De Gysser – Stenberg, Elm, Loneberg – Nordstrand a Wiström.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*