Útočnice Eliška Chudá v utkání s Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal Útočnice Eliška Chudá v utkání s Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
2. 9. 2023 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Měli jsme na to vyhrát, musíme proměňovat šance, hodnotí Eliška Chudá

 



Česká reprezentace žen má za sebou první vystoupení na turnaji EuroFloorball Tour v Ústí nad Labem. V pohledném utkání podlehla Finsku 4:6. Podle útočnice Elišky Chudé musí český tým pracovat na proměňování šancí, které zápas rozhodlo.

Po těsné porážce se Suomi jen těžko hledala slova. „Hodnotí se hodně těžce, do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát a myslím si, že jsme na to v průběhu celého zápasu měli, takže pro nás je to hodně těžká porážka,“ říkala pár minut po utkání.

Český tým ukázal také charakter, když se zdálo, že Finky přebírají otěže utkání, dokázal zakročit a vrátit se do zápasu. „Je to tak. Myslím si, že jsme ten zápas měli více pod kontrolou, ale pak jsme udělali nějakou chybku, kterou soupeř dokázal využít, což nás srazilo, ale vždy jsme se dokázali góly vrátit zpátky. I o to hůře se ten zápas hodnotí, protože pak jsme udělaly dvě chyby za sebou a byly z toho dvě rozhodující branky, které nám Finky daly,“ hodnotila.

V čem tedy bylo Finsko lepší? „To nedokážu říct. Upřímně mi nepřišlo, že by bylo lepší. Byl to hodně vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli většinu času převahu. Lepší bylo Finsko v tom, že využívalo šance, my jsme nedali góly, když nám ty šance nabídli,“ nakonec našla důvod.

Co si tedy z pátečního duelu odnést? „Rozhodně více proměňovat šance. Vyhrajete ten, kdo dá více gólů, a to dnes byli oni, v zakončení byli šikovnější,“ uzavřela útočnice Eliška Chudá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    LOL! Rozhodně mělo převahu Finsko. Češky neměli téměř žádný kombinace, goly šťastné až náhodné. Finky mnohem florbalovější a Kauppi jsou uplně jinde. Švýcarky porazí, ty byly hrozný, ale Švédsko je zfoukne jak svíčku.

  • ??? napsal:

    Síla sebeklamu je nezměrná.

Napsat komentář

*